fbpx
Латвія закликала США розмістити війська на її території для захисту від Росії

Латвія закликала США розмістити війська на її території для захисту від Росії

Балтія Європа Латвія Світ США

Латвія закликала Сполучені Штати розмістити постійний військовий контингент на її території для захисту від загроз з боку Росії.

Про це інформує Мілітарний з посиланням на УНН.

Латвії потрібна постійна військова присутність США, щоб стримувати Росію. Країна хоче посилити свою оборону за допомогою розміщення американських зенітних систем Patriot, заявив у понеділок міністр оборони Артіс Пабрікс, коли глава НАТО відвідав союзні війська в балтійській країні.

“Нам потрібна додаткова міжнародна допомога, – сказав міністр оборони Пабрікс. – Ми хотіли б мати постійну (військову-ред) присутність Сполучених Штатів у нашій країні. А морська і протиповітряна оборона означає, в основному, перехід до таких систем, як Patriot”.

Пускові установки ЗРК Patriot

НАТО стривожене нарощуванням російської армії на кордонах України.

“У нас зараз ревізіонізм відбувається в Росії… з цієї точки зору ми не можемо запізнюватися”, – сказав Пабрікс, посилаючись на заяву президента Росії Володимира Путіна про те, що він змінив би розпад Радянського Союзу, якби мав шанс змінити сучасну російську історію.

Через анексію Криму у 2014 році та підтримку Росією бойовиків та найманців і направлення регулярних частин своїх збройних сил на схід України, НАТО з липня 2017 року розгорнуло чотири багатонаціональні бойові групи розміром з батальйони для захисту Польщі та балтійських країн: Литви, Латвії та Естонії.

Навчання

На південному сході Латвії, 14 листопада, розпочалися раніше неоголошені військові навчання Національних збройних сил.

У маневрах, які продовжаться до 12 грудня, задіють близько 3000 військових збройних сил та підрозділи національної гвардії.

Метою навчань є перевірка можливостей широкомасштабного співробітництва, різних військових та командних структур, а також логістики та мобільності.

Сили спеціальних операцій США, 25 жовтня провели навчання з доставки та розгортання реактивної системи залпового вогню HIMARS у Латвії на ризькому аеродромі Спілве.

Система була доставлена ​​до Латвії, розгорнута, потім зібрана та завантажена у літак для транспортування в інше місце, для цього знадобилося близько 15 хвилин.

Балтія Європа Латвія Світ США