fbpx
Латвія отримає амфібійну мостову переправу М3

Латвія отримає амфібійну мостову переправу М3

General Dynamics Балтія Європа Закупівлі Інженерні війська Латвія Світ

Збройні сили Латвії отримають амфібійні мостові та поромні системи для інженерних підрозділів.

Про це інформує Мілітарний.

Компанія General Dynamics European Land Systems (GDELS) 6 жовтня, повідомила про погодження постачання до Латвії самохідних амфібійних мостових транспортних засобів і поромної системи М3 (M3 Amphibious Bridge and Ferry System).

Контракт був укладений між компанією GDELS та Контрактним командуванням армії США, яке управляє підтримкою Латвії у задоволені потреби у додаткових рішеннях НАТО з подолання водних перешкод.

Угода також включає комплексний пакет логістичної підтримки, що складається з навчання, запасних частин та технічної документації.

Латвія стане черговою країною, яка використовує амфібійну систему М3, після Республіки Корея, Індонезії, Сінгапуру, Тайваню, а також Великої Британії та Німеччини.

Амфібійні мостові транспортні засоби M3 використовують для різних завдань – від бойових до цивільних, зокрема під час повені для наведення переправ або евакуації.

За допомогою М3 Латвія зможе внести свій внесок у посилення присутності НАТО, забезпечуючи мобільність та взаємодію союзних військ.

Амфібійна мостова поромна система (M3 Amphibious Bridge and Ferry System) може перевозити всі транспортні засоби і військову техніку НАТО і може сформувати плавучий міст довжиною 100 м менш ніж за 10 хвилин.

Транспортні засоби будуть оснащені «арктичними наборами», які дозволять експлуатувати їх у холодних кліматичних умовах.

У серпні 2021 року, Латвія та компанія Patria підписали угоду на поставку понад 200 одиниць бронетранспортерів Patria 6×6, розроблених у рамках спільної програми розвитку.

Бронетранспортер Patria-6x6. Фото з відкритих джерел

Контракт включає систему технічної підтримки та навчання майбутніх екіпажів машин. Поставки бронетранспортерів Patria 6×6 відбуватимуться між 2021 і 2029 роками.

General Dynamics Балтія Європа Закупівлі Інженерні війська Латвія Світ