fbpx
Ліхтер-мішень після стрільби «Нептун» відбуксирували в Одесу

Ліхтер-мішень після стрільби «Нептун» відбуксирували в Одесу

«Нептун» Випробування ВМС України Ракетобудування Судно «Олександр Охрименко» Флот

Ліхтер-мішень після стрільби ракетного комплексу РК-360МЦ «Нептун» 27 квітня 2020 року, відбуксирували в Одесу.

Про це повідомляє Український мілітарний портал із посиланням на фото одеського споттера Володимира Трофімова.

Ліхтер прийшов сьогодні, його буксирувало пошуково-рятувальне судно «Олександр Охрименко» ВМС ЗС України.

Нагадаємо, що два ліхтери надало ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» для проведення випробувань ракетного комплексу «Нептун».

Вказані ліхтери знаходились на балансі підприємства, але через технічний стан вже не можуть використовуватися за призначенням.

Ліхтер-мішень після стрільби ракетного комплексу РК-360МЦ «Нептун»

Так за інформацією Регістра судноплавства України у ліхтера UDP-DM-2337-УДП, на якому була змонтована конструкцію, що імітувала радіолокаційну сигнатуру корабля під час стрільб 2 квітня, клас був знятий у 2010 році.

Дані ліхтери були використані в якості мішеней під час випробувань протикорабельного ракетного комплексу РК-360 МЦ «Нептун» під час навчань на півдні Одеської області на державному випробувальному полігоні «Алібей».

Сам же ліхтер відноситься до типу «Дунай-море» проєкту проект 1635К та побудоване у 1986 році на Кілійському судноремонтному-суднобудівному заводі.

Ліхтер – несамохідне, безекіпажне однотрюмне судно (судова баржа) з водонепроникним люковим накриттям, застосовуються для перевезення нафтовантажів на великі відстані, для рейдових операцій з навантаження і розвантаження танкерів із глибокою посадкою, які не можуть підійти безпосередньо до причалів берегової нафтобази, а також для каботажних перевезень нафтовантажів. Окрім того застосовуються для перевезення низки інших вантажів.

«Нептун» Випробування ВМС України Ракетобудування Судно «Олександр Охрименко» Флот