fbpx
Lockheed Martin отримала контракт на підтримку виробництва ракетної системи Trident

Lockheed Martin отримала контракт на підтримку виробництва ракетної системи Trident

Lockheed Martin Балістичні ракети ВМФ США Королівський ВМФ Великої Британії ОПК Ракетобудування Світ США

Компанія Lockheed Martin отримала контракт на підтримку виробництва ракетної системи Trident.

Про це інформує Мілітарний.

Згідно з повідомленням Shephard Media з посиланням на інформацію, опубліковану Міністерством оборони США 16 червня 2021 року, стало відомо, що компанія Lockheed Martin, Rotary and Mission Systems, отримала контракт від урядів Великої Британії та США, на надання технічної підтримки та виробничих послуг для систем озброєння Trident SSI Increment 8.

Вартість угоди перевищує 191 мільйон доларів, а очікувана дата завершення – 28 лютого 2028 року.

Lockheed Martin відповідає за забезпечення стратегічною системою озброєння Trident SSI Increment 8, виробництвом інерційних навігаційних систем та пов’язаних з ними інерційних запасних частин для підводних човнів Ohio та Columbia, які оснащуються цими балістичними ракетами .

Роботи виконуватимуться по всій території США, включаючи Огайо, Каліфорнію, Нью-Йорк та Вірджинію.

UGM-133A Trident II або Trident D5 – це балістична ракета підводного базування, побудована компанією Lockheed Martin Space , і розгорнута в американському та британському флоті. Вперше ракети були розгорнуті у березні 1990 року і сьогодні вони залишаються в експлуатації.

Система стратегічної зброї Trident II – це вдосконалена балістична ракета із більшою точністю, корисним навантаженням і дальністю польоту, ніж попередній Trident C-4. Це ключовий елемент стратегічної ядерної тріади США.

Trident II вважається довговічною морською системою, здатною вражати багато цілей. Збільшення корисного навантаження Trident II дозволяє досягти ядерного стримування за допомогою меншої кількості підводних човнів, а її висока точність, яка наближається до наземних ракет, дозволяє використовувати її як зброю першого удару.

Нагадуємо, що у червні минулого року, французька атомна стратегічна субмарина Le Téméraire типу Le Triomphant, виконала запуск балістичної ракети M51. Експерти не виключають, що мова може йти про її нову модифікацію – M51.3.

Балістична ракета Франції M51

У відстеженні польоту ракети M51 брав участь корабель ВМС Франції Monge (A601), який й розроблений для відстеження ракет.Ракета відстежувалася протягом всієї фази польоту за допомогою радарів. Зона її падіння була розташована в Північній Атлантиці в декількох сотнях кілометрів від будь-якого узбережжя.

Балістична ракета Франції M51. Фото ЗМІ Франції

Балістичні ракети M51 були прийняті на озброєння французької армії у 2010 році разом.Довжина ракети складає 12 м, діаметр – 2,3, маса – 52 т. Бойова частина оснащена шістьма блоками, потужність кожного з яких складає 100 кт. Ракети M51 можуть вражати цілі на відстані до 9000 км.

Lockheed Martin Балістичні ракети ВМФ США Королівський ВМФ Великої Британії ОПК Ракетобудування Світ США