fbpx
Повітряні сили США отримали перший F-16 відремонтований на новому заводі

Повітряні сили США отримали перший F-16 відремонтований на новому заводі

F-16 Lockheed Martin Авіаремонт Авіація ПС США Світ США

Американська компанія Lockheed Martin передала Повітряним силам США перший багатоцільовий винищувач F-16 відремонтований на новому заводі.

Про це інформує Мілітарний.

У пресрелізі за 28 січня 2022 року повідомили, що літак прибув на виробничий майданчик у Грінвіллі в штаті Південна Кароліна, весною 2021 року.

Lockheed Martin у грудні 2020 року обрали для реалізації програми F-16 Sustainment Depot для підтримки авіаційного парку винищувачів Повітряних сил США.

Контракт на 900 мільйонів доларів з забезпечення технічної підтримки та супутніх послуг підписали на 10 років.

Роботи за угодою виконуються на майданчику компанії в Грінвіллі, Південна Кароліна, який готовий підтримувати F-16 протягом багатьох років.

Тут же модернізують винищувачі для Повітряних сил Республіки Корея та Тайваню.

Після завершення збирання літаків на підприємстві у Форт-Ворт, штат Техас, це підприємство є єдиним з виробництва F-16 у світі.

Лінію було запущено у 2019 році через три роки після закриття ділянки у Техасі через іноземний запит на нові винищувачі.

Саме у Грінвіллі відбувається виробництво F-16 для наших сусідів – Словаччини, делегація якої відвідувала підприємство у жовтні 2021 року, та Болгарії. Також тут збирають винищувачі для Бахрейну та Тайваню, і після фіналізації угоди на 16 нових F-16 для Йорданії займуться виробництвом для неї.

Перші нові F-16 з нового заводу мають будуть випущені з виробничої лінії в 2022 році, а виробництво збільшиться після першого року.

Винищувачі F-16 повітряних сил США

Завдяки рішенню Польщі закупити літаки 5-го покоління F-35 компанія Lockheed Martin у цьому році долучить свій польський підрозділ – авіазавод PZL Mielec у виробничий ланцюжок з виробництва F-16. Польські робітники виготовлятимуть задню та середню частини фюзеляжу, елементи кабіни літака, а після їх доставлятиму на завод у Грінвілль.

F-16 Lockheed Martin Авіаремонт Авіація ПС США Світ США