fbpx
Lockheed Martin переходить до наступного етапу розробки заатмосферного перехоплювача

Lockheed Martin переходить до наступного етапу розробки заатмосферного перехоплювача

Lockheed Martin ППО та ПРО Протисупутникові ракети ПС США Світ США

Компанія Lockheed Martin відзвітувала про успішну перевірку проєкту нової протиракетної системи заатмосферного перехоплення NGI.

Про це повідомляє офіційний сайт компанії.

Завдяки сучасній інженерії компанія отримала можливість точно та прозоро перевірити елементи ракети та їхню роботу на проєктному зразку.

Випробування показали здатність ракети до виконання конкретних задач з перехопленням міжконтинентальних балістичних ракет.

Наразі компанія Lockheed Martin готується до наступних етапів випробування перехоплювача NGI, щоб у майбутньому почати виробництво цих ракет.

Перші прототипи ракет будуть готові до випробувань у 2027 році. Ракета використовує частину елементної бази від ракет GBI, яка перебуває на озброєнні з 2010 року.

Конкурентом Lockheed Martin виступає компанія Northrop Grumman, яка у 2027 році теж продемонструє прототип нового перехоплювача.

Як повідомляв “Мілітарний” раніше, Корпус морської піхоти США отримає нові зенітно-ракетні комплекси середньої дальності у 2025 році.

Через зміну доктрини основним місцем розташування морської піхоти США став Тихоокеанський регіон, де війська будуть виконувати роль передових підрозділів на випадок війни з Китаєм.

Програма NGI

NGI – це анонсована урядом США програма з розробки нового покоління ракет для перехоплення міжконтинентальних балістичних ракет противника.

Нова ракета має отримати удосконалену систему перехоплення “hit-to-kill”, що дозволяє перехоплювачу влучати прямим контактом у ракету та знищувати її.

Очікується, що перша повністю готова ракета за програмою NGI буде передана Агентству протиракетної оборони США до 2027 року.

Lockheed Martin ППО та ПРО Протисупутникові ракети ПС США Світ США