fbpx
Lockheed Martin представила перший C-130J для ВПС Німеччини

Lockheed Martin представила перший C-130J для ВПС Німеччини

C-130 Lockheed Martin Авіабудування Авіація Німеччина ПС Німеччини Світ

Компанія Lockheed Martin представила перший транспортний літак C-130J для ВПС Німеччини.

Про це інформує Мілітарний.

Defence Blog повідомляє, що американська компанія Lockheed Martin представила перший випущений транспортний літак C-130J для Німеччини.

Новий C-130J ще з п’ятьма іншими літаками, які ВПС Німеччини купують, стане частиною спільної франко-німецької ескадрильї на авіабазі Евре у Франції.

За повідомленням Агентства співробітництва з питань оборонної безпеки, купівля авіатехніки Німеччиною коштуватиме 1,4 мільярда доларів. Замовлення включає три літаки C-130J-30 і три заправники KC-130J.

Зараз німецькі пілоти проходять навчання з експлуатації C-130J на авіабазі Літл-Рок в США та на авіабазі Рамштайн у Німеччині.

Нові літаки призначені доповнювати європейський транспортний літак Airbus A400M і повинні виконувати місії, для яких вони краще підходять, в тому числі підтримку спецоперацій.

Згідно з останніми планами, перший C-130J повинен бути переданий ВПС Німеччини в лютому 2022 року.

Німецькі літаки будуть розміщені на авіабазі Евре, Нормандія, разом з Super Hercules Повітряних сил Франції, що знизить витрати на їх експлуатацію і матеріально-технічне забезпечення.

Минулого року, компанія Airbus підписала контракту на поставку 38 нових винищувачів Eurofighter для Військово-повітряних сил Німеччини.

Фотообкладинка до новини. Фото: Eurofighter Typhoon ВПС Німеччини

Проєкт, відомий під позначенням Quadriga, передбачає закупівлю 30 одномісних і 8 двомісних винищувачів.

Три з 38 машин будуть оснащені додатковим випробувальним обладнанням та вимірювальною апаратурою. Літаки будуть передані створюваному національному центру випробувань у програмі розвитку Eurofighter.

C-130 Lockheed Martin Авіабудування Авіація Німеччина ПС Німеччини Світ