fbpx
Льотчики українських Мі-8 у ДР Конго відпрацювали дії вночі

Льотчики українських Мі-8 у ДР Конго відпрацювали дії вночі

18 окремий вертолітний загін Авіація Африка Гелікоптери ДР Конго Ми-8/17/171 Миротворча місія Навчання Світ Україна

Льотчики українських гелікоптерів Мі-8, зі складу миротворчого континенту ООН у ДР Конго, відпрацювали дії вночі.

Про це повідомила пресслужба 18 окремого вертолітного загону.

Тренування відбувалися у межах міжнародного аеропорту «Гома».

В темну пору доби у гірських умовах на гелікоптерах Мі-8 пілоти відпрацьовували зліт і посадку на майданчик та польоти по колу.

Протягом нічної льотної зміни екіпажі виконали двадцять п’ять польотів. Від льотчиків вимагається неабиякий професіоналізм, максимум уваги та вміння орієнтуватися в гірський місцевості у темну пору доби, – зазначив командир загону полковник Сергій Ващенко

Гелікоптер Мі-8 18 окремого вертолітного загону у ДР Конго вночі

Крім цього льотний склад виконав польоти з пошуково-рятувальними роботами з режиму зависання над суходолом та політ із заходом на посадку з використанням посадкових систем.

Основна мета таких польотів – це відновлення, підтримка та подальше професійне вдосконалення техніки пілотування в нічний час в гірській місцевості на висотах вище 1500 м. Такі польоти проводяться раз на місяць, – розказав командир загону

Нагадаємо, нещодавно миротворці у ДР Конго 18-го окремого вертолітного загону отримали транспортно-бойові вертольоти Мі-8, які пройшли в Україні повний цикл технічного обслуговування.

Ротація вертолітної техніки у ДР Конго проходила на аеродромі «Ентеббе» Республіки Уганда, який знаходиться за 500 кілометрів від базового табору національного контингенту.

Аеродромний пусковий агрегат АПА-5Д та гелікоптер Мі-8 зі складу 18 окремого вертолітного загону

18 окремий вертолітний загін з 2012 року виконує завдання у складі Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго.

Основні завдання національного контингенту: транспортні перевезення, вогнева підтримки наземних сил, повітряне супроводження військ сил.

Місії стримування (демонстрація сили), розвідки та спостереження, пошуково-рятувальні операції.

18 окремий вертолітний загін Авіація Африка Гелікоптери ДР Конго Ми-8/17/171 Миротворча місія Навчання Світ Україна