fbpx
Луганську ОДА пікетували ветерани АТО/ООС

Луганську ОДА пікетували ветерани АТО/ООС

Ветерани Донбас Луганщина Україна

Луганську ОДА, тимчасово розташовану у місті Сєвєродонецьку, пікетували ветерани АТО/ООС.

Про це пише місцевий сайт 06452.com.ua.

Ініціювала захід громадська організація «Асоціація ветеранів війни, учасників бойових дій та волонтери АТО Луганської області».

За словами організаторів на такий крок люди пішли через неналежне відношення до них з боку місцевої влади.

Влада не бачить наших проблем та не чує нас. Ми багато до кого звертались, але більша частина наших прохань не виконана, – відмічають ветерани.

Ветеран Сергій Комиков розказав, що зараз влада Луганської області лише робить вигляд, що якось допомагає військовим.

Адміністрація звітує, що вже здійснила виплати, але це не правда. Так, частина виплат була перерахована. Але нам не зрозуміло, чому сім’ї одного військового кошти виплатили, а іншому ні, хоча обоє воювали пліч-о-пліч, – як приклад байдужості навів Сергій Колмиков.

На мітингу ветерани звернулись до Президента України з вимогою заборонити проросійські партії та до голови Луганської ОДА призначити відповідальну людину в області , яка за посадовими обов’язками буде контролювати та ініціювати пропагування проукраїнських заходів.

Мітинг ветеранів під Луганською ОДА 1

Серед них це просвітницька робота серед населення по історичним подіям сторічної давнини, коли зароджувалась сучасна українська держава, робота з ветеранами та проукраїнським населенням.


«ОПЗЖ» в Маріуполі закликає збирати дані ветеранів АТО


Не підтримка таких заходів призводить до подібного, що сталось 4 грудня 2017 року, коли тогочасний голова Луганської обласної державної адміністрації Юрій Гарбуз, урочисто відкрив оновлений спорт зал Кадетського корпусу імені героїв Молодої гвардії в місті Кремінна.

Як відомо радянський міф «Молодої гвардії» був створений після публікації пропагандистського роману Олександра Фадєєва «Молода гвардія» в якому описується молодіжна антинацистська підпільна організація, яка діяла у Краснодоні у період Другої Світової Війни.

Серед яскраво вираженого ідеологічного характеру також прототипи цього твору спростовують описані події у романі.

Ідеологічний характер діяльності та назву групи заперечував Євген Стахів, який був одним з прототипів Євгена Стаховича в романі Фадєєв, що був одним з організаторів українського національно-патріотичного підпілля на Донбасі, гаслом якого було «Смерть Гітлеру, смерть Сталіну».

Учні Кадетського корпусу імені героїв Молодої гвардії

З початком російської агресії, окупанти повернулись до цього міфу та використовують його у цілях пропаганди за для створення ідеологічної аналогії – між окупацією під час Другої Світової Війни та «окупацією хунти Донбасу» тобто є основою підґрунтя «русского міра».

Також у багатьох окупованих російсько-терористичними військами містах створено організації по вербуванню молоді з цією ж назвою.

Ветерани Донбас Луганщина Україна