fbpx
Лукашенко готовий до співпраці з Україною щодо затриманих бойовиків

Лукашенко готовий до співпраці з Україною щодо затриманих бойовиків

"ПВК Вагнер/Лига" Білорусь Затримання Світ Співпраця Сусіди Україна

Президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко готовий до співпраці з Україною щодо затриманих 33 бойовиків російської приватної військової компанії «Вагнера».

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу президента Білорусі.

Їх було затримано 29 липня в Білорусі, за інформацією місцевих ЗМІ, «вагнерівці» прибули до країни в ніч на 25 липня «для дестабілізації ситуації в період виборчої кампанії».

Слідчий комітет Білорусі підозрює затриманих у підготовці масових заворушень напередодні президентських виборів.

«Олександр Лукашенко своєю чергою зазначив, що правоохоронні органи співпрацюватимуть щодо цього питання в рамках підписаних з Росією і Україною міжнародних угод», – повідомили у пресслужбі Лукашенка.

Затримання «вагнерівців» у Білорусі

Йшлося також про посилення прикордонного контролю на білорусько-українському кордоні та активізацію взаємодії між прикордонними відомствами.

Також сьогодні, 5 серпня Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Президентом Республіки Білорусь Олександром Лукашенком, щодо затриманих бойовиків.

Глави держав детально обговорили питання, пов’язані із затриманням на території Білорусі наприкінці липня групи осіб, яка відноситься до приватної військової компанії «Вагнера». Відзначено важливість подальшої ефективної взаємодії компетентних органів двох держав, зокрема в контексті передачі Україні осіб, підозрюваних у терористичній діяльності на території нашої держави.

Секретар Ради безпеки Білорусі Андрій Равков 30 липня повідомив, що на території країни триває пошук ще близько 200 бойовиків. Росія такі версії білоруської сторони заперечує.

Всі затримані мають російські паспорти. Деякі з них – вихідці з України, з Донецької та Луганської областей.

"ПВК Вагнер/Лига" Білорусь Затримання Світ Співпраця Сусіди Україна