fbpx
Лукашенко хоче розмістити «Іскандери» на кордоні з Україною. Білорусь отримає бойову авіацію та озброєння з Росії

Лукашенко хоче розмістити «Іскандери» на кордоні з Україною. Білорусь отримає бойову авіацію та озброєння з Росії

Балістичні ракети Білорусь Європа Іскандер Росія Світ Сусіди Україна

Лукашенко хоче розмістити ракетні комплекси «Іскандер» на кордон з Україною.

Про це інформує Мілітарний.

Олександр Лукашенко заявив, що йому потрібні кілька дивізіонів російських ракетних комплексів «Іскандер» на кордоні з Україною, про це він розповів представникам ЗМІ Росії, повідомляє «Белта». А також ракети йому потрібні й на західному напрямку.

За його словами, білоруську армію слід оснастити новою російською технікою та озброєнням.

«Нам треба вміти воювати проти тієї техніки, яка до нас прийде. Нам треба не витати у хмарах, а не забувати, що так, ракетами нас можуть накрити, але наземну операцію вони ніколи не проведуть у Білорусі – ми до цього готові, у нас сили спеціальних операцій», – наголосив Лукашенко.

Лідер білоруського правлячого режиму повідомив, що розраховує отримати від Росії оперативно-тактичні ракетні комплекси «Іскандер».

«Мені треба кілька дивізіонів на західному, на південному напрямку, нехай стоять… Ми бачимо, де і ракетою треба завдати удару, і “Точку” задіяти, і “Бук-МБ”», – додав Лукашенко.

Також, цього року, Росія підписала з Білоруссю контракти на постачання військових літаків та озброєння, повідомили російські джерела інформації.

Директор російської Федеральної служби з військово-технічного співробітництва Дмитро Шугаєв розповів журналістам про домовленості між країнами.

Білоруські Су-30СМ

Москва та Мінськ підписали у 2021 контракти на постачання до Білорусі винищувачів, гелікоптерів та засобів ППО. Термінів постачання зброї при цьому він не уточнив.

«Цього року з Білоруссю було підписано контракти на постачання авіаційної техніки, у тому числі винищувачів та гелікоптерів, а також засобів ППО та іншої продукції військового призначення».

Російський бойовий вертоліт Ми-35М

Білорусь розраховує вже у середині 2022 року отримати ескадрилью російських бойових гелікоптерів Ми-35. У 2020 році країни домовилися про постачання декількох типів військової техніки.

Балістичні ракети Білорусь Європа Іскандер Росія Світ Сусіди Україна