fbpx
Лукашенко вбачає загрозу з “південного напрямку”

Лукашенко вбачає загрозу з “південного напрямку”

Білорусь ЗРК Кордон ППО та ПРО С-400 Україна

Самопроголошений президент Олександр Лукашенко заявив про наміри розмістити на кордоні Білорусі з Україною зенітно-ракетні комплекси C-400, які Мінськ планує отримати з Росії.

Про це інформує Мілітарний.

Про це Лукашенко заявив 12 вересня, під час візиту на полігон у рамках військових навчань «Захід-2021», повідомило білоруське державне інформагентство БЕЛТА.

Він заявив про наміри придбати у Росії озброєння на загальну суму понад 1 млрд доларів США, та саме обговоренню цього питання була присвячена значна частина його зустрічі з президентом Росії Путіним.

Но, как вы знаете, у нас и южное направление добавилось. Мы с белорусскими генералами и россиянами обсуждали эту тему. Нас начинают с юга подогревать. А что еще будет… Мы должны готовиться – 1200 км граница с Украиной. Поэтому нам придется закрывать и этот периметр, – сказав Лукашенко.

За його словами, вони з Путіним погодили список озброєння, який Білорусь отримає до 2025 року. “Это около десятка самолетов, часть нам уже поступила, это несколько десятков вертолетов, Тор-М2. Большие объемы. Говорит это о том, что и мы, и Россия очень серьезно воспринимаем это западное направление, где мы находимся непосредственно в соприкосновении с натовскими войсками НАТО”, – заявив Лукашенко.

Сьогоді Державна прикордонна служба України повідомила, що продовжує забезпечувати посилену охорону державного кордону з Республікою Білорусь.

До заходів залучені необхідні ресурси, додаткові сили, зокрема, і спеціальні підрозділи. Всі пункти пропуску, які функціонували на кордоні з Білоруссю, продовжують працювати у визначеному режимі.

Окрім того, напередодні Служба безпеки України спільно з Національною гвардією і поліцейськими Волинської та Рівненської областей провели антитерористичні навчання поблизу кордону з Республікою Білорусь.

Співробітники силових відомств відпрацювували злагодженість дій при запобіганні диверсійним та терористичним загрозам.

Під час цих навчань, представники СБУ виявили схрон із військовими засобами ураження та вибухівкою у Рівненській області. Арсенал було заховано у лісосмузі поблизу селища Бутове, яке межує з Республікою Білорусь.

Схрон на кордоні з Білоруссю. Вересень 2021. Фото: СБУ

Його вдалося виявити у ході однієї із фаз навчань СБУ, а саме – під час відпрацювання прикордонної смуги державного кордону України.

Білорусь ЗРК Кордон ППО та ПРО С-400 Україна