fbpx
Львівські прикордонники отримали тепловізійні комплекси

Львівські прикордонники отримали тепловізійні комплекси

Автотехніка ДПСУ Закупівлі Україна

У підрозділи Львівського загону ДПСУ прибули мобільні тепловізійні комплекси та спеціалізовані автомобілі.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Сьогодні у Львівському прикордонному загоні пройшли урочисті заходи з нагоди прийдешнього Дня захисника України, на заході прикордонникам було передано техніку.

Під час шикування виконуючий обов’язки начальника Львівського прикордонного загону полковник Василь ВІТРОВЧАК вручив начальникам підрозділів охорони державного кордону ключі від двох мобільних тепловізійних комплексів на базі спеціальних автомобілів TORSUS PRAETORIAN.

Додатково було передано шість автомобілів спеціалізованого призначення на базі Renault Duster.

Передані Львівського загону авто на базі Renault Duster та два тепловізійні комплекси на базі TORSUS PRAETORIAN. Жовтень 2020. Фото: ДПСУ

Цю техніку Львівський прикордонний загін закупив у рамках Програми транскордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020» за проєктом «Удосконалення системи спостереження на українсько-польському кордонні.

Тепловізійний комплекс

Використання тепловізійного комплексу розширяє можливості  Державної прикордонної служби України, за допомогою комплексу вони зможуть виявляти приховане переміщення як дорожньою інфраструктурою, так і бездоріжжям.

До того ж техніка дозволяє долати навіть лісисто-болотисту місцевість та водні перешкоди, і навіть у темний час доби з вимкненим штатним освітленням.

Автономність комплексу – не менше 72 години. У цей час прикордонники мають змогу вести спостереження за місцевістю та окремими об’єктами за допомогою відео- та тепловізійних камер з фіксацією подій.

Додатково підтримувати зв’язок з підрозділами охорони державного кордону і прикордонними нарядами, здійснювати передачу даних цифровими каналами за допомогою станції супутникового зв’язку.

Апаратура дає можливість виявляти осіб на відстані у понад 4 кілометри, а транспортні засоби – за 12 кілометрів від місця несення служби. Ідентифікувати виявлених осіб можна на відстані понад 500 метрів, а легкову автівку – за півтора кілометра.

Автотехніка ДПСУ Закупівлі Україна