fbpx
Львівський бронетанковий поставить «Дозор-Б» на експорт

Львівський бронетанковий поставить «Дозор-Б» на експорт

Бронетехніка Дозор-Б Експорт Львівський бронетанковий завод ОПК Україна Укроборонпром

Державне підприємство «Львівський бронетанковий завод» поставить «Дозор-Б» на експорт.

Про це повідомляє Український мілітарний портал із посиланням на коментар директора підприємства Віктор Андрощук.

Раніше зацікавленість проявляв інозамовник з Південно-Східної Азії, що ознайомився з колісною бронетехнікою українського виробництва у тому числі «Дозор-Б», також йому демонструвались «Козак-2М1» та БТР «Отаман».

Директор Львівського бронетанкового заводу не назвав у яку саме країну будуть експортуватися «Дозори» та кількість замовлених машин.

Цього року уклали контракт на експорт бронемашини «Дозор-Б» і маємо замовлення на комплектовання, – розповів про експортну складову роботи заводу Віктор Андрощук.

Процес виробництва «Дозор-Б» на ДП «Львівський бронетанковий завод»

Для Збройних Сил України у 2021 році виробництво «Дозор-Б» може розпочати інше держпідприємство – «Харківське конструкторське бюро з машинобудування», що є розробником бойової машини.

У липні 2020 року за результатами державних випробувань, бронемашину «Дозор-Б», розроблену фахівцями ХКБМ, було прийнято на озброєння ЗСУ.

Перша партія бойових машин «Дозор-Б» у кількості 10 одиниць була передано до ЗСУ у липні 2016-го року та після того до війська чи на експорт не постачалась.

Машини були виготовлені на ДП «Львівський бронетанковий завод» за угодою підписаною з Міністерством оборони України у грудні 2015-го року.

У 2017-у році Господарський суд міста Київ задовільнив позов військової прокуратури Західного регіону України по стягненню з підприємства 9,8 млн гривень за несвоєчасне виконання державного оборонного замовлення стосовно виробництва бойових машин «Дозор-Б».

Процес виробництва «Дозор-Б» на ДП «Львівський бронетанковий завод»

В подальшому нових замовлень на ці бойові машини для української армії не було та почала з’являтися інформація про закупівлю копії «Дозор-Б» польського виробництва під назвою Oncilla.

Бронетранспортер «Дозор-Б» призначений для захисту екіпажу та десанту від вогню стрілецької зброї, уламків снарядів і мін, а саме: від 7,62-мм бронебійних куль з відстані 30 метрів та осколків 150-мм уламково-фугасного снаряда, підірваного на відстані 50 метрів.

Бронетехніка Дозор-Б Експорт Львівський бронетанковий завод ОПК Україна Укроборонпром