fbpx
Литовські військові отримали квадроцикли для патрулювання кордону з Білоруссю

Литовські військові отримали квадроцикли для патрулювання кордону з Білоруссю

Автотехніка Балтія Європа Закупівлі Кордон Литва Світ

Добровольчі сили національної оборони Литви отримали квадроцикли для патрулювання кордону з Білоруссю.

Про це інформує Мілітарний.

Міністерство національної оборони Литви повідомило, що нові квадроцикли BRP передадуть бійцям Добровольчих сил національної оборони, які патрулюють кордон з Білоруссю.

10 квадроциклів вже доставили до литовської армії, решту поставлять найближчим часом.

«Квадроцикли BRP Can-Am Outlander MAX 1000 XTP T, остання модель канадської компанії для постачання військ KASP, наразі, ймовірно, є найкращими на ринку з точки зору продуктивності. Вони також першими в Європі дісталися до литовської армії», – йдеться у повідомленні.

Агентство оборонних ресурсів при Міністерстві національної оборони уклало договір з литовською компанією UAB RMM на закупівлю квадроциклів у липні 2021 році.

Загальна вартість проекту постачання техніки становить близько 350 тис. євро.

Литва

Нагадуємо, що Збройні сили Нідерландів передадуть Литві 125 позашляховиків Mercedes-Benz GD 290 до кінця цього року, більшість з яких буде призначена для Національних збройних сил Литви та використовуватимуться для операцій з охорони державного кордону.

Військові на пешрій доставленій партії цих автівок з 20 грудня вийшли на завдання на кордоні з Білоруссю.

У листопаді 2021 року, Агентство оборонних ресурсів Литви уклало з Нідерландами контракт на закупівлю 356 одиниць різних вживаних транспортних засобів та іншого обладнання.

Окрім позашляховиків, Нідерланди передадуть Литві причепи до Mercedes-Benz GD 290, та вантажівки DAF. Загальна вартість придбання 356 одиниць транспортних засобів та обладнання, становить близько 6 мільйонів євро.

Передані Mercedes-Benz GD 290 використовувалися голландською армією, але технічно вони справні. Наразі у Збройних силах Литви вже є близько 400 таких автомобілів, також з Нідерландів, їх використовують під час навчань та в інших завданнях.

Автотехніка Балтія Європа Закупівлі Кордон Литва Світ