fbpx
Литовські військові посилять охорону кордону з Білоруссю

Литовські військові посилять охорону кордону з Білоруссю

Балтія Білорусь Європа Кордон Литва Світ

Для охорони литовського кордону з Білоруссю залучено додаткові військові сили.

Про це інформує Мілітарний.

У зв’язку зі спробами мігрантів нелегально перейти державний кордон балтійської країни, посилюється охорона межі з Білоруссю, повідомило в понеділок Міністерство внутрішніх справ Литви, пише Delfi.

Міністр внутрішніх справ Литви Агне Білотайте заявила, що для цього будуть залучені додаткові військові сили чисельністю до 64 військових на добу.

Вона заявила, що спостерігається тенденція до збільшення спроб нелегально перейти кордон з Білоруссю, тому необхідно реагувати та бути готовими до найгірших сценаріїв.

Поки немає повністю обладнаної сучасної системи спостереження і фізичного бар’єру, Литва повинна посилювати фізичну охорону кордону.

“Досягнуто домовленості, що на допомогу прикордонниками прийдуть додаткові військові сили”, – зазначила Білотайте.

 Окрім тоого, міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас заявив:

“Ми завжди говорили, що при необхідності армія Литви надавала і надаватиме допомогу в контексті гібридної агресії, ми до цього готові. Крім того, допомога продовжить надавати Frontex, з’являються нові можливості користуватися вертольотами союзників, ми не одні перед лицем цієї кризи”.

У МЗС Литви повідомляють, що ситуація на кордоні з Білоруссю залишається складною. Постійно фіксуються спроби мігрантів нелегально потрапити до Литві з території сусідньої Білорусі. Прикордонний контроль між двома країнами в даний час здійснюється в посиленому режимі.

“В цьому році з Білорусі до Литви незаконно потрапили 4172 мігранта, з 2 серпня прикордонники не впустили в Литву 4051 іноземця”, – йдеться у повідомленні.

Литва звинувачує Білоруський режим в організації потоку нелегальних мігрантів і називає це гібридної агресією. Через це в країні оголошена екстремальна ситуація.

Балтія Білорусь Європа Кордон Литва Світ