fbpx
Литва отримає позашляховики Mercedes-Benz GD 290 від Нідерландів

Литва отримає позашляховики Mercedes-Benz GD 290 від Нідерландів

Daimler AG (Mercedes-Benz) Автотехніка Балтія Європа Закупівлі Литва Нідерланди Позашляховик Світ

Міноборони Литви отримає 290 позашляховиків Mercedes-Benz GD 290 від Нідерландів.

Про це інформує Мілітарний.

У листопаді Агентство оборонних ресурсів Литви уклало з Нідерландами контракт на закупівлю 356 одиниць різних вживаних транспортних засобів та іншого обладнання, повідомили у Міністерстві національної оборони країни.

За угодою, Збройні сили Нідерландів передадуть Литві 125 позашляховиків Mercedes-Benz GD 290 до кінця цього року, більшість з яких буде призначена для Національних збройних сил Литви та використовуватимуться для операцій з охорони державного кордону.

Військові на цих автівках вийдуть на завдання на кордоні з Білоруссю з 20 грудня.

«Співпраця з голландською армією є довгостроковою та значущою. Ця угода дозволить як розширити спільні можливості Збройних сил Литви, так і ефективніше виконувати завдання з патрулювання кордону та протидії гібридній кризі. При цьому вся закуплена техніка – за мінімальні фінансові ресурси», – зазначив заступник міністра національної оборони Віліус Семешка.

Окрім того, Нідерланди передадуть Литві причепи до Mercedes-Benz GD 290, та вантажівки DAF. Загальна вартість придбання становить близько 6 мільйонів євро.

Решта закупленої військової техніки – ще 165 позашляховиків Mercedes-Benz GD 290, 25 вантажівок DAF різних модифікацій та інше обладнання – буде доставлено до Збройних сил Литви двома партіями, наступної весни та восени.

Передані позашляховики Mercedes-Benz GD 290 використовувалися голландською армією, але технічно вони справні. Наразі у Збройних силах Литви вже є близько 400 таких автомобілів, також з Нідерландів, їх використовують під час навчань та в інших завданнях.

Це не перша подібна угода, підписана між литовською та голландською арміями. Нідерланди раніше передали литовській армії близько 400 позашляховиків та близько 200 вантажівок DAF.

У серпні, армія Литви отримала першу партію з 50 броньованих військових позашляховиків JLTV американського виробництва.

Нові бронеавтомобілі є важливою частиною програми модернізації Збройних сил Литви.

Daimler AG (Mercedes-Benz) Автотехніка Балтія Європа Закупівлі Литва Нідерланди Позашляховик Світ