fbpx
Литва почала встановлювати загородження на кордоні з Білоруссю

Литва почала встановлювати загородження на кордоні з Білоруссю

Балтія Європа Кордон Литва Світ

Литва почала встановлювати загородження на кордоні з Білоруссю для припинення потоку мігрантів.

Як пише Укрінформ, про це повідомляє LRT.

Дротяні загородження, для більшого контролю над потоком мігрантів, почали встановлювати сьогодні.

В останні місяці в Литві спостерігається сплеск міграції, який йде з боку сусідньої Білорусі, через що виникла негайна потреба у нових інженерних загороженях на кордоні.

Військові мають розпочати зведення, – повідомив у п’ятницю представник зі зв’язків з громадськістю Служби охорони держкордону Литви (СОДКЛ) Гедрюс Мішутіс.

Він стверджує, що огорожу буде встановлено на ділянці 30 кілометрів.

Прикордонники не беруть участі у спорудженні, вони лише вказали найбільш неспокійну ділянку, – сказав представник СОДКЛ.

Прикордонники затримали близько 1500 осіб, які перейшли кордон Литви з Білорусі, більшість з них – з Близького Сходу та Африки.

Білоруські прикордонники пропускають мігрантів через кордон з Литвою

Офіційні особи Литви заявляють, що за сплеском нелегальної міграції стоїть уряд Білорусі.

Повідомляється, що президент Литви Гітанас Наусєда оголосив про скликання в понеділок, 12 липня, спеціального засідання Ради нацбезпеки у зв’язку з ситуацією на кордоні з Білоруссю.

На зустрічі з-поміж іншого обговорять стратегічні рекомендації з реагування на нещодавню активізацію нелегальної міграції через литовсько-білоруський кордон.

Крім президента, в Раду нацбезпеки входять прем’єр-міністр, спікер парламенту, міністр оборони і командувач збройних сил.

Балтія Європа Кордон Литва Світ