fbpx
Литва замовила додатково сотні ракет Javelin

Литва замовила додатково сотні ракет Javelin

Javelin Балтія Литва ПТРК Світ США

Литва замовила у Сполучених Штатах додаткові переносні протитанкові ракетні комплекси Javelin та ракети до них.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на Міністерство оборони Литви.

Агентство оборонних ресурсів Литви підписало з урядом США доповнення до договору про придбання протитанкового озброєння середньої дальності.

На основі цієї двосторонньої угоди будуть додатково придбані ракети, командно-пускові блоки та інше системне обладнання на суму 97 млн доларів.

Загалом, узгоджено, що кількість проданих Литві ракет Javelin, пускових установок та іншого обладнання буде збільшено до 125 мільйонів доларів.

Партія ракет до ПТРК Javelin для Литви

Комплекси будуть передаватися збройним силам Литви частинами з 2024 по 2028 рік.

«Протитанкові комплекси Javelin, що отримуються від США, особливо помітно сприяють зміцненню оборонного потенціалу Литви, розрахованому на довгі роки збільшенню бойових потужностей армії Литви і посиленню стримуючого впливу», – говорить міністр оборони Арвідас Анушаускас.

Як повідомляє Міноборони, ПТРК Javelin додатково отримають на озброєння підрозділ Сухопутних сил Литви.

За даними Агентства зі співпраці у сфері оборони та безпеки, що входить до структури Пентагону, Литва додатково купує 230 ракет та 20 пускових установок, інше супутнє обладнання.

У серпні 2020 року Литва отримала від Сполучених Штатів партію протитанкових ракетних комплексів Javelin на понад 31 млн доларів.

Збройні сили Литви з Javelin під час навчань. 2018 рік. Фото: МО Литви

Також у кінці 2020 року Литва замовила у Сполучених Штатів Америки протитанкові ракетні комплекси Javelin на 10 млн доларів.

Нагадаємо, у квітні 2021 року Міноборони США підписало угоду з консорціумом СП Javelin (в складі компаній Raytheon і Lockheed Martin) про замовлення партії протитанкових ракет FGM-148 Javelin для країн партнерів.

Javelin Балтія Литва ПТРК Світ США