fbpx
М’янма отримала підводний човен

М’янма отримала підводний човен

Азія ВМС Індії ВМС М'янми Закупівлі Індія М'янма Підводні човни Світ Флот

Індія передала Військово-морським силам М’янми підводний човен INS Sindhuvir (S58) типу 877EKM

Про це повідомляє видання Індії ThePrint.

Індія підтвердила інформацію про передачу М’янмі дизель-електричного підводного човна російської будівництва INS Sindhuvir (S58) типу 877EKM (клас «Kilo») зі складу індійського флоту.

Це відповідає реалізованої керівництвом Індії концепції SAGAR, що в перекладі означає «Безпека і зростання для всіх в регіоні».

Також зобов’язанням щодо нарощування потенціалу та самозабезпечення у всіх сусідніх країнах.

М'янма отримала підводний човен. ДЕПЧ ВМС М’янми «Min Ye Thein Kha Thu» (INS Sindhuvir (S58) типу 877EKM). Жовтень 2020. Фото: ЗМІ Індії

При цьому в той же день в ЗМІ з’явилися перші фотографії перейменованої в «Min Ye Thein Kha Thu» підводного човна, який взяв участь в навчаннях ВМС М’янми.

Термін експлуатації переданої М’янмі підводного човна російського виробництва становить 31 рік, але раніше на підприємстві Hindustan Shipyard Limited були виконані роботи по ремонту і модернізації цього ДЕПЧ для ВМС Індії, які завершилися в лютому 2020 року.

У процесі ремонту частина російських систем була замінена індійськими.

Передбачається, що передача також включає навчання особового складу ВМС М’янми. На поточний момент інформація про те, чи передається індійська ДЕПЧ М’янмі в лізинг або остаточно, відсутня.

Підводний човен (S58) INS Sindhuvir був прийнятий на озброєння ВМС Індії в 1988 році та входила до бойового складу 11-ї ескадри підводних човнів.

Дані ПЧ озброєні 533-мм торпедами типу 53-65 і протикорабельними ракетами Club-S.

Раніше Індія, яка прагне посилити дружні відносини з сусідніми країнами, поставила в М’янму широкий спектр військової техніки, включаючи морські патрульні літаки, катери, легкі торпеди та РЛС, 105-мм гармати, міномети, прилади нічного бачення, гранатомети та гвинтівки.

Азія ВМС Індії ВМС М'янми Закупівлі Індія М'янма Підводні човни Світ Флот