fbpx
М113: Українські військові показали, як тренуються на іноземній бронетехніці

М113: Українські військові показали, як тренуються на іноземній бронетехніці

Бронетехніка БТР БТР M113 Війна з Росією Військова допомога ЗСУ Навчання Нідерланди Україна

Підрозділи Сухопутних військ Збройних Сил України відпрацьовують навички наступальних дій на іноземній бронетехніці.

Про освоєння нової техніки повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Бойову підготовку одного з підрозділів Сухопутних військ перевірив Командувач Сухопутних військ ЗС України генерал-полковник Олександр Сирський.

Українські воїни вже активно використовують техніку та озброєння надані нашими партнерами.

Нині триває тренування та освоєння нової, для Збройних Сил України бронетехніки, які вже стоїть на озброєнні українських піхотинців. Зокрема тренування проходять на гусеничних бронетранспортерах на базі М113.

“Усі підрозділи зараз вдосконалюють свої вміння у наступі. Тільки здійснюючи професійний та підготовлений наступ на російські окупаційні війська, ми зможемо звільнити нашу землю від ворога. Для цього потрібно багато та безперервно тренуватись. Тільки так ми зможемо зберегти життя українського воїна та знищити російського окупанта”, – зазначив командувач Сухопутних військ.

Українські воїни наразі удосконалюють тактику ведення бою в містах та селах, зачистку житлових приміщень та наступ піхоти під прикриттям бронетехніки.

Судячи з оприлюдннених фото, військові освоюють гусеничні бронетранспортери YPR-765, що надішли до України з Нідерландів. Цей БТР створений на базі американського M113.

Раніше відео з такими бронетранспортерами з’явилося у соціальних мережах.

Нагадуємо, на початку травня, стало відомо, що у Нідерландах розглянуть можливість збільшення постачань важкого озброєння Україні. Така заява була оприлюднена після розмови прем’єр-міністр цієї країни Марк Рютте із президентом України Володимиром Зеленським.

YPR-765(PRI) – це бронетранспортер у базовій версії озброєний крупнокаліберним кулеметом калібру 12,7-мм. Машина створена на базі модифікованого варіанта гусеничного БТР М113А1. У 2012 році Збройні сили Нідерландів зняли із озброєння YPR-765. Нині на зберіганні може знаходитися до 500 таких бронемашин.

Нідерланди, Італія та Бельгія погодилися на передачу Україні додаткового озброєння. Йдеться про американські самохідні артилерійські установки M109, або німецькі PzH – 2000.

Бронетехніка БТР БТР M113 Війна з Росією Військова допомога ЗСУ Навчання Нідерланди Україна