fbpx
Майбутня адміністрація США виступає за посилення допомоги Україні

Майбутня адміністрація США виступає за посилення допомоги Україні

США Україна-США

Майбутня адміністрація США виступає за посилення допомоги Україні та сприяння боротьбі із корупцією.

За таку підтримку вже виступили кандидат на посаду Державного секретаря США Ентоні Блінкен та потенційний Міністр оборони США Ллойд Остін, про це повідомляє Український мілітарний портал.

Як пише Голос Америки, під час слухань у Комітеті із закордонних справ Сенату кандидат на посаду Державного секретаря США Ентоні Блінкен виступив за надання Україні військової допомоги.

Очікується, що вже до кінця тижня Блінкена затвердять на посаді глави Державного департаменту США.

Я підтримую надання Україні оборонної допомоги. Насправді, я мав можливість написати саме про це у виданні the New York Times три роки тому, – заявив дипломат під час сенатських слухань у вівторок, 19 січня.

Ентоні Блікен

Саме американська допомога свого часу дала можливість українському війську посилити позицію України у війні на сході, – переконаний Блінкен.

Я дуже підтримую, щоб продовжити забезпечення України … програмою з тренування. На мою думку, це справді був успіх, коли впродовж кількох адміністрацій ми змогли ефективно тренувати і допомагати їм різними способами, і українці досягнули істотної поступу у спроможності протистояти агресії яка іде від Росії, – зазначив Ентоні Блінкен.

Також кандидат у міністри оборони США Ллойд Остін назвав пріоритетом підтримку України у сфері безпеки й оборони на тлі її протистояння агресії РФ.

Підтримка США у сфері безпеки з метою нарощування потенціалу українських сил має залишатися пріоритетом, – наголосив Остін.

Він зазначив, що «твердо підтримує проведення навчань, забезпечення обладнанням та консультативну підтримку, аби допомогти українським силам зберегти територіальну цілісність в умовах тривалої агресії РФ».

Остін також підкреслив, що виступає за надання летальної допомоги, «щоб забезпечити Україну озброєнням, необхідним для захисту».

Ллойд Остін

З цією метою він пообіцяв у разі затвердження на посаді продовжувати активно оцінювати потреби України в допомозі та при потребі вносити корективи. І водночас наголосив на необхідності досягнення Україною «сталого прогресу у сфері управління та антикорупційних реформ».

США Україна-США