fbpx
Pratt & Whitney пропонує Пентагону більш потужний двигун для F-35

Pratt & Whitney пропонує Пентагону більш потужний двигун для F-35

F-35 Авіабудування Авіація Світ Технології

Разом з оновленням різних систем майбутня модернізація багатоцільових винищувачів F-35 отримає більш потужний двигун.

Про це пише Defense News.

Виробник двигунів F135 компанія Pratt & Whitney пропонує Пентагону два варіанти оновлення двигунів для застосування у всіх трьох версіях літаків F-35.

Компанія вважає, що вдосконалений двигун забезпечить при тому ж об’ємі палива збільшену на 11% дальність польоту та покращену на 10% тягу.

У версії двигуна до F-35 (F135-PW-100) максимальна тяга складає 13000 кгс, а на форсажі – 19500 кгс, тобто нова версія двигуна має мати максимальну тягу близько 143000 кгс, а на форсажі перевищувати 20 000 кгс.

Причому модернізований двигун не збільшить теплове випромінення, а навпаки зменшить його на 50%, що є важливим фактором для непомітності літака.

Двигун Pratt and Whitney F135

Протягом наступного десятиліття Пентагон має намір модернізувати F-35 під нову зброю, комп’ютерні технології та програмне забезпечення, що зробить реактивний літак більш потужним противником, оскільки Росія та Китай пропонують власні вдосконаленні винищувачі та системи протиповітряної оборони.

Проте поки модернізація двигуна F135 до F-35 не включена в майбутнє оновлення Block 4.

Віце-президент програми двигунів F135 компанії Pratt & Whitney Джен Латка сказала, що запропоновані оновлення не збільшують виробничі витрати.


Вилучення Туреччини з програми F-35 призведе до зростання цін на двигуни


Тобто у разі погодження закупівлі, Пентагон зможе купувати модернізовані двигуни по тій же ціні, що і старшої моделі.

Оновлення F135 також розроблені для менш вартісного обслуговування, за оцінками Pratt & Whitney, вдосконалений двигун може заощадити приблизно 40 мільярдів доларів на утримання протягом усього терміну дії програми.

F-35 Авіабудування Авіація Світ Технології