fbpx
Макрон анонсував передачу Україні шести САУ Caesar та зенітних ракет

Макрон анонсував передачу Україні шести САУ Caesar та зенітних ракет

Артилерія Війна з Росією Військова допомога ППО та ПРО САУ САУ CAESAR Світ Україна Франція

Президент Франції Еммануель Макрон в середу заявив, що Україна найближчими тижнями отримає чергову партію французької військової допомоги.

Про це він сказав в інтерв’ю телеканалу France 2, повідомляє Європейська правда.

Україна отримає від Франції додаткові самохідні гаубиці та системи протиповітряної оборони.

За словами Макрона, Франція працює над постачанням Збройним Силам України шести додаткових гаубиць Caesar, які мали бути передані Данії, а також зенітних ракет “для захисту України від ракетних ударів і дронів”.

155-мм самохідна гаубиця «CAESAR». Фото з відкритих джерел

Французький лідер розповів, що нова військова допомога надійде в “найближчі тижні”, але не уточнив, скільки саме ракет буде передано.

Sky News з посиланням на власні джерела, повідомили, що Франція передасть Україні системи протиповітряної оборони малої дальності Crotale, які здатні перехоплювати ракети й літаки на низькій висоті.

Крім того, президент Франції розповів, що Париж надає Києву розвідувальні дані, але заперечив, що йдеться про напад України на територію Росії.

“Цілі зрозумілі – щоб вони (Україна) повернулася на кордони 1991 року. Питання в тому, чи будуть ці військові цілі досягнуті лише військовим шляхом. У певний момент в інтересах України та Росії буде повернутися за стіл переговорів”, – наголосив Макрон.

Crotale – французький всепогодний зенітний ракетний комплекс малої дальності розроблений французькою фірмою Thomson-CSF/Matra. Призначений для боротьби з повітряними цілями в діапазоні середніх, малих та гранично малих висот. Прийнятий на озброєння у Франції, Фінляндії, Греції та Нідерландах.

Комплекс існує у кількох модифікаціях. Він призначений для забезпечення протиповітряної оборони військ та цивільних об’єктів і прикриття бойових порядків військ. ЗРК із моменту створення неодноразово модернізувався.

ЗРК Crotale існує у двох варіантах базування: рухомому наземному та корабельному. Дальність ураження повітряних цілей – від 500 до 10000 м, на висотах – до 6000 м.

155-мм самохідна гаубиця «CAESAR». Фото з відкритих джерел

Нагадуємо, на початку жовтня стало відомо, що Франція розглядає відправку в Україну від шести до 12 самохідних артилерійських установок Caesar, скасувавши їх постачання в Данію.

Артилерія Війна з Росією Військова допомога ППО та ПРО САУ САУ CAESAR Світ Україна Франція