fbpx
Малайзія і Туреччина домовляються про корвети

Малайзія і Туреччина домовляються про корвети

Азія ВМС Малайзії ВМС Туреччини Закупівлі Корвет "Гетьман Іван Мазепа" (F211) Корвети класу Ada Малайзія Туреччина Флот

Малайзія уклала угоду з турецькою компанією STM на придбання корветів типу Ada проекту MILGEM за формулою 3 + 8.

Закупівля планується у рамках програми LMS Batch 2, яка передбачає розвиток флоту кораблів прибережної зони Малайзії.

Про це повідомляє видання SavunmaSanayist.

Турецька компанія STM, представники якої перебували в Малайзії на виставці LIMA’23, підписала угоду з Агентством технологічного депозитарію Berhad в рамках програм LMS Batch 2 і MPMS, угода включає передачу технологій будівництва корветів типу Ada проекту MILGEM.

В рамках програми LMS Batch 2 Малайзія має намір закупити три корвети на першому і вісім корветів на заключному етапах програми. Бюджет, виділений на закупівлю трьох корветів в рамках першого етапу становить приблизно 530 млн. доларів США.

Планується, що корвети, які будуть закуплені в рамках програми LMS Batch II матимуть довжину від 80 до 99 метрів, ракетні комплекси, що повинні уражати наземні цілі, 76-мм та 30-мм гармати і корабельні комплекси ППО.

Малайзія здійснюватиме закупівлю у форматі міжурядової угоди (G2G). Остання подібна угода компанії STM була підписана з Україною.

В рамках цієї угоди, турецька компанія побудувала для України один корвет Ada проекту MILGEM, що отримав назву “Гетьман Іван Мазепа” і 2 жовтня 2022 року був спущений на воду.

На даний момент триває будівництво ще одного корвету для потреб ВМС України.

Нагадаємо, що церемонія нарізки металу для закладки для побудови корпусу майбутнього бойового корабля для України відбулася у березні 2023 року.

Наразі ВМС Туреччини мають на озброєнні чотири корвети класу Ada, триває будівництво такої ж кількості для Пакистану.

Крім того, цього року для ВМС Туреччини планується закладка трьох та передача одного фрегату класу ISTIF, що розроблений на основі корвета класу Ada.

Азія ВМС Малайзії ВМС Туреччини Закупівлі Корвет "Гетьман Іван Мазепа" (F211) Корвети класу Ada Малайзія Туреччина Флот