fbpx
Марокко отримали нову партію танків Abrams M1A2 SEPv3

Марокко отримали нову партію танків Abrams M1A2 SEPv3

Африка Марокко Світ США Танк "Abrams"

Марокко отримали від Сполучених Штатів нову партію новітніх танків Abrams M1A2 SEPv3.

Про це повідомляє видання Defense Arabia.

Також видання додає, що окрім отримання танків Abrams, Марокко уклало угоду Сполученими Штатами на безкоштовну поставку 500 БМП M2 Bradley.

Варто зазначити, що місцеві ресурси та оглядачі говорять про передачу БМП Bradley з літа 2023 року. У повідомленнях йдеться, що бойові машини мають бути передані в рамках програми надлишкового майна (EDA).

Судячи з американських оборонних контрактів Марокко купувало ракети протитанкового комплексу TOW у спільному з Україною контракті.

Місцеві аналітики зробили висновок, що ракети призначені для оснащення БМП, однак офіційно про передачу або плани передачі Bradley не повідомлялося.

У контракті зазначений номер SPRRA2-23-C-0032, який при перевірці на профільних ресурсах вказує, що контракт пов’язаний з пусковими установками ракет на Bradley. До того ж, американський Конгрес інформувався про передачу Марокко 500 броньованих машин невідомого типу.

Відповідно, ці фактори і могли стати причиною заяв марокканських ЗМІ про отримання країною американських БМП.

Отримані танки одразу були направлені на південь країни до спірної Західної Сахари.

Станом на 2022 рік, Збройні сили Марокко мали на озброєнні 656 основних бойових танків. Основу танкового парку складали американські бойові машини, а саме 222 одиниці Abrams M1A1, 220 одиниць M60A1 Patton та 120 M60A3 Patton.

Також на озброєнні перебувають 40 радянських T-72Б і 54 пакистанських Type-90-II. Також відомо, що 200 M48A5 Patton і 60 T-72Б перебували на зберіганні.

Раніше повідомлялося, що Марокко планує передати Україні запчастини до танків Т-72. Відомо, що певна кількість марокканських танків, які пройшли модернізацію на чеському Excalibur Army, були відправлені до України.

Нагадаємо, що “Мілітарний” повідомляв про прибуття всіх обіцяних танків Abrams до України.

Американські військові кажуть, що може пройти деякий час, перш ніж танки Abrams будуть відправлені на поле бою, оскільки українські війська повинні переконатися, що вони мають необхідні елементи підтримки на місці.

Крім того, українські військові повинні визначити, коли і де використовувати танки для досягнення найбільшого ефекту проти російських окупаційних військ.

Також повідомлялося, що Збройні Сили України мають у своєму розпорядженні американські штурмові машини розмінування M1150 на базі Abrams.

Варто зазначити, що про передачу Сполученими Штатами машин розмінування M1150 офіційно не повідомлялося.

Африка Марокко Світ США Танк "Abrams"