fbpx
Марокко розглядає можливість придбання F-35

Марокко розглядає можливість придбання F-35

F-35 Авіація Африка Винищувач Марокко Світ

У Марокко розглядають можливість купівлі американських бойових літаків F-35 за кошти Об’єднаних Арабських Еміратів.

Про це інформує Мілітарний.

Під час недавнього візиту міністра оборони Ізраїлю Бені Ганца до Марокко його марокканський колега попросив допомоги в отриманні американських винищувачів F-35, пише Ізраїльське агентство JaFaj.

Стверджується, що поїздка Ганца була першим публічним візитом високопоставленого ізраїльського чиновника в історії Королівства Марокко.

Міністр оборони Марокко Абделлатіф Лудії попросив Ізраїль допомогти «переконати адміністрацію Байдена дозволити продаж F-35 Марокко та отримати більш сучасне озброєння».

Винищувачі Lockheed Martin F-35 Lightning II. Фото з відкритих джерел

Зацікавленість у купівлі нових сучасних бойових літаків виникла після того, як Об’єднані Арабські Емірати висловили готовність покрити вартість літаків F35 для Марокко, якщо країна зможе замовити їх у Сполучених Штатах Америки.

У Повітряних силах Марокко налічується трохи більше 20 F16 двох модифікацій, один з яких розбився в Ємені шість років тому.

Окрім цього, нещодавно Королівські Військово-морські сили Марокко розпочали програму придбання двох морських патрульних літаків.

Нові літаки мають спеціалізуватися на морській розвідці, протичовновій боротьбі та пошуку і порятунку у відкритому морі.

Процес оцінки всіх потенційних кандидатів триватиме протягом наступних кількох місяців із поглибленою оцінкою функцій літака та експлуатаційних витрат.

У вересні минулого року, відбулися поставки БПЛА Bayraktar TB2 до Королівських військово-повітряних сил Марокко. Решта безпілотників будуть поставлятися поступово в рамках угоди, підписаної між Марокко і турецьким виробником Baykar Makina у квітні 2021 року

Bayraktar TB2 з новою прицільно-спостережною системою. Листопад 2020. Фото: Baykar

Марокко замовили 13 ударних середньовисотних оперативно-тактичних Bayraktar TB2 і наземні станції управління.

F-35 Авіація Африка Винищувач Марокко Світ