fbpx
Механізована бригада ЗСУ вчиться відбивати наступ

Механізована бригада ЗСУ вчиться відбивати наступ

93 бригада ЗСУ ЗСУ Навчання Україна

Механізована бригада ЗСУ вчиться маскуванню та відбиттю наступу противника з урахуванням досвіду бойових дій у Нагірному Карабасі.

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Як зазначено, у навчаннях з відбиття наступу брали військові 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр».

Ротно-тактичну групу посилили взводом ЗУ 23-2, артилерійською батареєю, інженерно-саперним взводом.

Додатково групу було посилено танковим взводом.

У такому складі механізована бригада тренувалася приховано розміщуватися на місцевості, розгортати замаскований пункт управління командира батальйону і командно-спостережний пункт батальйону.

Потім військові перейшли до тренувань з відбиття наступу противника в оборонному бою.

«Особливу увагу ми приділили маскуванню. Адже технології озброєння дуже стрімко розвиваються. І, наприклад, досвід останніх бойових дій у Нагірному Карабасі показав як успішно у сучасних війнах використовують ударні безпілотники. Тому ми тренуємося приховувати техніку від повітряної розвідки й уникати її знищення за допомогою ударних БПЛА», – пояснив командир бригади Холодний Яр (93-тя механізована бригада) Дмитро Брижинський.

Нещодавно Генеральний штаб ЗС України провів конференцію «Вірменсько-азербайджанський військовий конфлікт. Хроніка подій, аналіз та висновки».

У ході конференції обговорили проблемні питання застосування сил сторонами конфлікту, тенденції подальшого розвитку форм і способів застосування військ.

Знищена ударним БПЛА БМП-1 Вірменії у боях за Нагірний Карабах. Фото: МО Азербайджану

Учасники підготують обґрунтовані пропозиції щодо врахування передового досвіду в різних аспектах діяльності Збройних Сил України.

Нагадаємо, 27 вересня 2020 року Азербайджан оголосив про контрнаступ на територію Нагірного Карабаху, що контролює не визнана «Нагірно-Карабахська Республіка», яку підтримує Вірменія. Після просування сил Азербайджану та взяття стратегічного міста Шуша, 9 листопада 2020 року було підписано документ, який регулює умови миру.

93 бригада ЗСУ ЗСУ Навчання Україна