fbpx
Мешканець Закарпаття закликав до відділення деяких регіонів

Мешканець Закарпаття закликав до відділення деяких регіонів

Закарпаття СБУ Україна

Мешканець Закарпаття закликав у соціальних мережах під своїми фейковими акаунтами до відділення деяких регіонів України.

Про його викриття повідомила пресслужба СБУ.

За попередніми даними слідства СБУ, мешканець міста Берегово створив низку акаунтів у соціальних мережах, через які поширював агітаційні заклики до порушення територіальної цілісності України.

Зокрема, він закликав громадян підтримати відділення Закарпатської області від нашої держави.

Ініційована Службою безпеки України лінгвістична експертиза підтвердила, що у розповсюджуваних текстах містилися заклики до порушення територіальної цілісності України.

Виявлений СБУ громадянин котрий підбурював до сепаратизму

Наразі фігуранту провадження слідчими органів безпеки повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

Викриття зловмисника проводилося під процесуальним керівництвом Закарпатської обласної прокуратури.

Минулого року Служба безпеки України провела на Закарпатті санкціоновані обшуки у функціонерів одного з угорських благодійних фондів.

Як було повідомлено, СБУ перевіряло інформацію про причетність фонду Угорщини до діяльності, спрямованої на порушення державного суверенітету України.

Зокрема, вивчається можливе втручання у внутрішні справи України та заподіяння шкоди державній безпеці країні через фейкове поширення дії законодавства Угорщини і юрисдикції її державних органів на окремі регіони нашої країни.

Досудове слідство також досліджує факти сприяння іноземній державі окремими українськими публічними діячами.

Під час обшуків правоохоронці виявили низку друкованих матеріалів, які популяризують так звану «Велику Угорщину» та створення етнічної автономії на Закарпатті.

Закарпаття СБУ Україна