fbpx
Мешканець Запоріжжя намагався прорватися в окупований Крим

Мешканець Запоріжжя намагався прорватися в окупований Крим

ДПСУ Затримання Крим Україна

Мешканець Запоріжжя намагався прорватися в окупований Крим в контрольному пункті в’їзду-виїзду «Чонгар».

Про це повідомила пресслужба Херсонського прикордонного загону на своїй сторінці у Facebook.

Прикордонники Херсонського загону примусово зупинили транспортний засіб, водій якого намагався уникнути контролю.

Керувальник позашляховика «Nissan X-Trail», житель м. Запоріжжя, після в’їзду в КПВВ зачинився в автомобілі. Він не давав можливості оглянути транспортний засіб та без проходження контролю рушив на виїзд.

На виїзному шлагбаумі водій двічі намагався протаранити механізм примусової зупинки транспортних засобів – болард. Після цього прикордонники дістали запоріжця з салону іномарки та затримали його. 29-річний порушник і без авта не зупинявся: вів себе неадекватно, чинив опір, лаявся та погрожував правоохоронцям, – прокоментували подію у Херсонському прикордонному загоні

За порушення режимних правил в контрольному пункті в’їзду – виїзду, а також за злісну непокору законному розпорядженню військовослужбовців Державної прикордонної служби України прикордонники притягнули водія до адміністративної відповідальності.

Затриманого та автомобіль передали представникам Національної поліції для прийняття правового рішення.

У 2019 році Кабінет Міністрів підготував проект постанови «Про внесення змін до пункту 3 Порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї», щодо удосконалення порядку в’їзду та виїзду з неї громадян України, які не досягли 16-річного віку.

Проектом постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до пункту З Порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї» передбачається удосконалити порядок в’їзду на тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим та м. Севастополя та виїзду з неї через контрольні пункти в’їзду/виїзду на території Херсонської області громадян України, які не досягли 16-річного віку, та громадян України віком від 14 до 16 років, що здобувають певний рівень освіти на території інших регіонів України.

Пункт пропуску в тимчасово окупований Крим

Відповідно до абзацу 6 пункту 3 Порядку виїзд з тимчасово окупованої території України громадян України, які не досягли 16-річного віку, здійснюється через контрольні пункти за умови пред’явлення паспорта громадянина України, або паспорта громадянина України для виїзду за кордон, або проїзного документа дитини у супроводі одного з батьків (усиновлювачів), опікунів, піклувальників або інших законних представників чи в супроводі інших осіб, уповноважених одним із батьків (усиновлювачів), опікунів, піклувальників або інших законних представників.

Запропоновані проектом постанови зміни створять умови для заохочення мешканців тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя у здобутті певного рівня освіти на території інших регіонів України, забезпечать виконання державою Україна своїх обов’язків в частині рівного доступу усіх громадян України до освіти, слугуватимуть залученню мешканців Автономної Республіки Крим та м. Севастополя до громадянського життя в Україні, сприятимуть реінтеграції тимчасово окупованої території та її населення в єдиний конституційний простір України.

ДПСУ Затримання Крим Україна