fbpx
Мі-24 вперше піднявся у небо з українськими лопатями

Мі-24 вперше піднявся у небо з українськими лопатями

«Мотор-Січ» Авіабудування Авіація Запоріжжя Ми-24 ОПК Україна

Ударний гелікоптер Мі-24 вперше піднявся у небо з українськими лопатями.

Про це повідомив у себе на сторінці у Facebook народний депутат Ігор Копитін.

Розробкою та виробництвом вітчизняного аналогу край-важливої продукції для армійської авіації займалось запорізьке підприємство «Мотор-Січ».

Раніше поставку вітчизняних лопатей у 2021 році для потреб армійської авіації Сухопутних військ ЗСУ анонсував Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Руслан Хомчак.

Свого часу вітчизняні фахівці взялися за розробку й виробництво лопатей, наразі підприємство працює у дві зміни, щоб уже наступного року почати поставки лопатей до вертольотів нашого війська, – розказав Руслан Хомчак

У грудні 2019 року перший заступник Начальника Генерального штабу ЗС України генерал-лейтенант Сергій Корнійчук відповідаючи на питання щодо вирішення проблеми з дефіцитом лопатей до українських військових гелікоптерів сказав, що у 2020 році підприємство «Мотор Січ» надасть зразки на випробування у ЗСУ.

В разі якщо ці тестування виявились би вдалими, то це б дало змогу розпочати їх постачання для армійської авіації Сухопутних військ ЗСУ.

Роботи з освоєння виробництва лопатей на підприємстві «Мотор Січ» розпочали ще декілька років тому за обігові кошти підприємства.

Мі-24 18-го окремого вертольотного загону у Демократичній Республіці Конго

На цьому обладнанні планується виготовляти лопаті до таких типів гелікоптерів як Мі-2 МСБ, Мі-8 та Мі-24, котрі використовуються у військових формуваннях України.

«Мотор Січ» вже виготовляє двигуни ТВ3-117ВМА-СБМ-1В, що використовуються для модернізації ударних гелікоптерів Мі-24.

У 2017 році було придбано необхідне обладнання та розпочато його монтування з подальшим налагодження дослідного виробництва.

Раніше Україна розглядала варіант залучення південно-африканської компанії Paramount Group до програми імпортозаміщення з Мі-24/Мі-17 у частині виробництва лопатей для армійської авіації Сухопутних військ ЗСУ.

«Мотор-Січ» Авіабудування Авіація Запоріжжя Ми-24 ОПК Україна