fbpx
Мі-8 та Мі-14 ВМС завдали ракетно-бомбові удари по морським цілям

Мі-8 та Мі-14 ВМС завдали ракетно-бомбові удари по морським цілям

10 МАБр Авіаудар Авіація ВМС України Гелікоптери ЗСУ Ми-14 Ми-8/17/171 Навчання Україна Флот

Гелікоптери Мі-8 та Мі-14 10 морської авіаційної бригади ВМС ЗС України відпрацювали ракетно-бомбові удари по морським цілям.

Про це повідомляє АрміяInform.

Навчально-тренувальні польоти з бойовою стрільбою провели під час льотної зміни морських авіаторів.

Розпочались навчання з перельоту гелікоптерів з місця базування на полігон у Херсонській області, а також переміщення необхідного наземного персоналу.

На полігоні екіпажі відпрацьовували зліт-посадку, прольоти по колу, після чого отримали завдання щодо цілей, які потрібно було уразити.

Скидування авіаційної бомби з гелікоптера Мі-14 10-ї морської авіаційної бригади

Мі-14ПЧ відпрацював елемент радіолокаційного пошуку човна умовного противника та тактичне бомбометання у заданому районі.

Скидування авіаційної бомби з гелікоптера Мі-8МСБ-В 10-ї морської авіаційної бригади

Екіпажі Мі-8, після бойового маневрування парою, відпрацювали практичні пуски некерованих ракет та бомбометання по заданих цілях.

Минулого року морські авіатори практикували стрільби некерованими авіаційними ракетами по морським цілям на міжнародних навчання Sea Breeze 2020.

Мі-8МСБ-В 10-ї морської авіаційної бригади

Окрім морських цілей багатоцільові гелікоптери Мі-8 МСБ-В відстріляли некерованими авіаційними ракетами (скор. НАР) по мішеням різного типу на сухопутному полігоні в рамках інших навчань.

Для відпрацювання пусків некерованими авіаційними ракетами на полігоні були встановлені мішені, що імітували бронетехніку противника.

Гелікоптери Мі-8МСБ-В та Мі-14 10-ї морської авіаційної бригади

У 2019 році авіація ВМС ЗС України отримала два гелікоптери Мі-8 МСБ-В відремонтованих та модернізованих на запорізькому підприємстві «Мотор-Січ», за цей особовий склад поступово набуває бойових спроможностей.

Мі-8МСБ-В має по три балкові тримачі, на які можна встановити керовані та некеровані ракети, а також бомбове озброєння. Додатково броньована кабіна та крісло льотчиків.

10 МАБр Авіаудар Авіація ВМС України Гелікоптери ЗСУ Ми-14 Ми-8/17/171 Навчання Україна Флот