fbpx
Міністерство оборони анонсувало застосунок для військових «Армія+»

Міністерство оборони анонсувало застосунок для військових «Армія+»

Міністерство оборони (МОУ) Міністерство цифрової трансформації України Україна

Команда IT-фахівців Міністерства оборони розробляє мобільний застосунок «Армія+», у якому будуть доступні документи та послуги для військових.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони України.

Зокрема, військовослужбовці матимуть стандартизовані шаблони рапортів, які можна буде підписати та відправити за декілька кліків онлайн.

«Міноборони створює застосунок для військових. Часто чую від бійців скарги на надмірну паперову роботу: заповнення паперових журналів, нескінченні рапорти. Наше рішення — оцифрувати максимально все», — зазначив міністр оборони України Рустєм Умєров.

Окрім цього, у застосунку «Армія+» будуть такі опції:

  • електронне посвідчення захисника, яке спрощує доступ до е-послуг та бойових систем;
  • комплексна база знань, яка є джерелом достовірної інформації щодо проходження служби;
  • форми зворотного зв’язку, щоб держава могла оперативно реагувати на виклики, базуючись на реальних даних;
  • навчальні онлайн-курси для саморозвитку.

«Щодня військові витрачають безліч часу на подання рапортів та іншу паперову рутину. Завдяки застосунку рапорти стануть автоматичними та зручними. Ми створюємо систему, яка чує кожного. Наше бачення — боєздатне військо завдяки взаємодовірі та інноваціям», – наголосила заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко.

Програму розробляє Міністерство оборони спільно з Міністерством цифрової трансформації України. Візуально вона нагадує «Дію». Запуск очікується влітку.

Раніше, 10 лютого, «Мілітарний» повідомляв, що Міноборони дозволило у Збройних Силах вести облікові регістри та допоміжні документи лише в електронній формі.

Зазначено, що Міноборони внесло зміни до наказу «Про затвердження Інструкції з обліку військового майна у Збройних Силах України».

Військовим частинам надали право вести облікові регістри та допоміжні документи (журнали щодо майна) лише в електронній формі.

Але для цього можна використовувати лише те програмне забезпечення, яке або прийняте в експлуатацію Міноборони, або допущене до дослідної експлуатації та відповідає вимогам щодо захисту інформації.

Щоб розпочати електронний облік, командир або начальник військової частини повинен видати відповідний наказ.

Міністерство оборони (МОУ) Міністерство цифрової трансформації України Україна