fbpx
Міністерство оборони Естонії відмовляється від продукції компаній, які працюють у Росії

Міністерство оборони Естонії відмовляється від продукції компаній, які працюють у Росії

Балтія Війна з Росією Естонія Європа Санкції Україна

Міністерство оборони Естонії відмовляється від закупівель і розміщення на своїх торговельних точках продукції компаній, які продовжують працювати в Росії.

Про це йдеться у повідомленні естонського Міноборони.

«Багато західних компаній припинили свою діяльність у Росії, але досі залишаються ті, хто продовжує підтримувати російську економіку і, як наслідок, військову машину. Я розумію, що розпорядження про припинення поставок продукції PepsiCo, Mars, Nestle та інших великих корпорацій, що перебувають в юрисдикції Міністерства оборони, може спричинити певний дискомфорт, але для багатьох продуктів можна знайти альтернативи, хоча б від естонських виробників, і велике благо переважує невеликі незручності. Сподіваюся на розуміння всіх: допоможімо Україні перемогти», — наголосив міністр оборони Ханно Певкур.

Рішення стосується виробників, які Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) України внесло до переліку спонсорів війни.

Торговельні автомати, кафе та інші торговельні точки під юрисдикцією Міністерства оборони більше не продаватимуть продукцію таких компаній, як PepsiCo, Mars, Nestle, Unilever та Mondelēz International.

Сюди входять шоколадні цукерки, печиво, картопляні чіпси, морозиво, жувальна гумка та безалкогольні напої.

Також припинять перепродаж тютюнових виробів від Philip Morris International та Japan Tobacco International (JTI).

«Ми запропонуємо нашим партнерам замінити вилучену продукцію еквівалентом, якщо це можливо», – відзначив Крісто Рауд, категорійний менеджер із питань інфраструктури та послуг Національного центру оборонних інвестицій.

Контрактні партнери Центру повинні вилучити продукцію з асортименту протягом 60 днів з моменту отримання повідомлення.

Нещодавно Мілітарний повідомляв, що низка країн, зокрема й Естонія, не виключають можливість відправки своїх військових до України.

Представники країн наголошують, що йдеться передусім про допоміжний персонал, який проводитиме навчання, допомагатиме налагоджувати процеси та виконуватиме іншу роботу без залучення до бойових дій.

Прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас заявила, що на столі лежать усі варіанти допомоги України задля перемоги над Росією.

Балтія Війна з Росією Естонія Європа Санкції Україна