fbpx
Міністр оборони розповів про підготовку українських військових за кордоном

Міністр оборони розповів про підготовку українських військових за кордоном

Війна з Росією Військова допомога ЗСУ Міністерство оборони (МОУ) Навчання Олексій Резніков Співпраця Україна

Військовослужбовці Зройних Сил України навчаються у восьми країнах Європи.

Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков.

За словами міністра, тисячі українських захисників опанували використання зброї західних партнерів. Навчання військовослужбовців тривають і зараз.

Міністр підкреслив, що українські бійці вчаться швидко і будь-яка зброя в руках ЗСУ стає ще ефективнішою.

“Ми вчимося. Вчимося швидко. Так само швидко ми опануємо авіацію та інші види високотехнологічного озброєння. Хто в цьому сумнівався, вже змінив свою думку.

Будь-яка зброя в руках наших воїнів стає ще ефективнішою. Ми виженемо терориста-окупанта з нашої землі. Перемога за нами”, – написав Олексій Резніков.

САУ M109A3GN Збройних Сил України. Травень 2022. Фото: Залужний Валерій

Українські військові проходять підготовку з експлуатації озброєння та військової техніки іноземного виробництва у Великій Британії, Італії, Литві, Польщі, Словаччині, Словенії, Франції та ФРН.

Глава оборонного відомства нагадав, що сьогодні на озброєння української армії надходить техніка та зброя, “про які ще кілька місяців тому ми могли лише мріяти”.

Також Резніков повідомив, що з квітня підготовку за кордоном пройшли тисячі українських воїнів.

Вони вже опанували артилерійські системи калібру 155 мм М777, FH-70, САУ М109, CAESAR та PzH 2000, РСЗВ M142 HIMARS, САУ Krab, а також значну кількість бойових броньованих машин М113, FV-103, Bushmaster, Senator, Mastiff, Husky та Wolfhound.

Наразі наступні групи українських військових здобувають знання з експлуатації причіпних гаубиць М777, САУ Krab, реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) M142 HIMARS, M270 та MARS II, а також зокрема фахівці з управління самохідними зенітними установками Gepard 1A2 й екіпажі БТР VAB, БМП M80-A.

До того ж, цього тижня за підтримки Великої Британії розпочато ще один проєкт – курс базової загальновійськової підготовки військовослужбовців ЗСУ. На навчання вже виїхали перші кілька сотень військових. Проєкт загалом розрахований на підготовку не однієї тисячі українських бійців.

Війна з Росією Військова допомога ЗСУ Міністерство оборони (МОУ) Навчання Олексій Резніков Співпраця Україна