fbpx
Міністр оборони України звернувся до військових РФ

Міністр оборони України звернувся до військових РФ

Війна з Росією ЗСУ Міністерство оборони (МОУ) Міністр оборони Олексій Резніков Україна

Міністр оборони України Олексій Резніков звернувся до російських військовослужбовців із закликом не марнувати час на війні проти України і врятувати Росію від трагедії, а російську армію – від приниження.

Про це йдеться у відеозверненні Олексія Резнікова, яке записане російською мовою.

Його слова насамперед адресовані офіцерам та командуванню російської армії. Голова Міноборони заявив, що керівництво РФ обмануло і зрадило російських військових, відправляючи їх на смерть за чиїсь фантазії та хибні цілі.

“Це послання з Києва. Мене звуть Олексій Рєзніков. Я – міністр оборони України. Я звертаюся до солдатів та матросів, сержантів і старшин, мічманів, офіцерів, генералів та адміралів російської армії. Я не обмовився. Саме російської армії. Насамперед мої слова адресовані офіцерам та командуванню. Тому що вам приймати рішення” – сказав очільник оборонного відомства.

Резніков наголосив, що російські військові нікого не “звільняють” в Україні, а знищують цілі міста, де зовсім нещодавно їх вважали добрими сусідами та говорили російською.

“Вас обманули і зрадили. Вам обіцяли легку прогулянку, а відправили у пастку. Ви платите кров’ю за чиїсь фантазії та хибні цілі. Тепер вас не слухають. Тому що послухати вас зараз означає визнати помилки. А у Москві не люблять правду. Їм простіше розповісти, як ви героїчно загинули у битві з вигаданими полчищами НАТО.

Багато хто з вас уже зрозумів – вас відправили помирати не за праву справу. Може, тому ваш ховається в бункері, а не тримає удар поруч із вами? Він боїться вашого прозріння, презирства та вашого справедливого гніву” – сказав міністр оборони.

Він також наголосив, що українці пишаються своїми захисниками і роблять усе можливе, щоб визволити полонених.

Міністр поставив риторичне запитання, про те ким увійдуть в історію ті, хто прийшов з війною в Україну.

“Я вам скажу, що буде далі. Тисячі російських хлопців загинуть. Ще більше залишиться без рук, без ніг. Але їх зганьблять. А вас зроблять винними. І знову зрадять. Як уже зраджували не раз”, – заявив Резніков.

Міністр заявив, що “українцям не потрібна російська земля”, достатньо своєї. Він закликав окупантів не марнувати час на війні в Україні, а рятувати Росію.

“Ми гарантуємо життя, безпеку та справедливість усім, хто відмовиться воювати негайно. І ми досягнемо трибуналу для тих, хто віддавав злочинні накази. Ви ще можете врятувати Росію від трагедії, а російську армію – від приниження. Але час минає. Не проґавте його”, – сказав Резніков.

Війна з Росією ЗСУ Міністерство оборони (МОУ) Міністр оборони Олексій Резніков Україна