fbpx
Міноборони оголошує конкурс на створення легкого авто

Міноборони оголошує конкурс на створення легкого авто

Автотехніка Андрій Таран Закупівлі ЗСУ Міністерство оборони (МОУ)

Міністр оборони України Андрій Таран запросив виробників автомобільної техніки взяти участь в дослідницько-конструкторських роботах (ДКР) по створенню легкого авто підвищеної прохідності.

Про це Мілітарний доповідає з посиланням на сайт МОУ.

Військові хочуть знайти заміну для радянських автомобілів сімейства УАЗ.

Міноборони очікує, що ДКР будуть проведені за гроші потенційних виробників у першій половині 2021 року.

Ми повинні сказати: «Farewell, УАЗ». Новий позашляховик має відповідати тактико-технічним характеристикам сучасних зразків армій Альянсу. До дослідних зразків висувається низка вимог — надійність, потужність, економічність, вантажопідйомність, простота технічного обслуговування та ремонту. Машина має забезпечити виконання завдань незалежно від місцевості та кліматичних зон. Найбільш прийнятний за своїми тактико-технічними характеристиками зразок автомобіля багатоцільового призначення буде обрано за результатами державних випробувань, — наголосив Андрій Таран.

Зацікавлені мають подати заявки до 5 березня. МОУ вказує, що запрошує до участі “бажаючі підприємства національної економіки України будь якої форми власності“. Більш детальну інформацію щодо порядку виконання ДКР, термінів виконання етапів та готовності дослідного зразка до державних випробувань обіцяють надати на установчій нараді.

З повідомлення Міністерства оборони не зрозуміло чи мова йде про певну форму тендеру оголошеного поза системою публічних закупівель Prozorro, чи вибір виконавця буде виконуватися за неконкурентними критеріями.

Автотехніка Андрій Таран Закупівлі ЗСУ Міністерство оборони (МОУ)