fbpx
Міноборони передали більше тисячі комп’ютерів з системою «Оберіг»

Міноборони передали більше тисячі комп’ютерів з системою «Оберіг»

Міністерство оборони (МОУ) Міністерство цифрової трансформації України Реформа Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки Україна

Міноборони України передали більше тисячі комп’ютерів з автоматизованою інформаційно-телекомунікаційною системою (АІТС) «Оберіг».

Про це інформує Мілітарний.

АІТС «Оберіг» призначена для збирання, зберігання, обробки та використання даних про військовозобов’язаних (призовників), створена для забезпечення військового обліку громадян України.

Оборонне відомство отримало автоматизовані робочі місця від Міністерства цифрової трансформації України згідно з Наказом №399 Міністра оборони України Олексія Рєзнікова від 24 грудня 2021 року.

До складу автоматизованого робочого місця АІТС «Оберіг» входить:

  • персональний комп’ютер Dell OptiPlex 3080 Micro з операційною системою Windows Pro
  • монітор Dell
  • принтер Epson M1170 Wi-Fi
  • веб-камера 2E FHD
  • джерело безперебійного живлення UPS Powercom

Детальний перелік:

Перелік окремого індивідуально визначеного майна переданого від Міністерства цифрової трансформації України до Міністерства оборони України

Загалом отримано 1044 автоматизовані робочі місця АІТС «Оберіг» у такій комплектації. Також Міністерству оборони передали 522 комутатори 2E PowerLink.

Загальна балансова вартість переданого майна – 40 166 647,20 гривень.

Система запрацювала у Міністерстві оборони декілька років тому, її користувачі – територіальні центри комплектування та соціальної підтримки.

Для можливості роботи на автоматизованих робочих місцях для їх операторів проводяться інструкторсько-методичне заняття на базі територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Навчання включає методику налаштування політики безпеки клієнтської частини, налаштування та встановлення відповідної конфігурації у ІР-шифратор тощо.

По результату оператори отримують допуск до експлуатації засобів криптографічного захисту інформації автоматизованої системи «Оберіг».

Міністерство оборони (МОУ) Міністерство цифрової трансформації України Реформа Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки Україна