fbpx
Міноборони переглядає специфікації речового майна військовослужбовців

Міноборони переглядає специфікації речового майна військовослужбовців

Міністерство оборони (МОУ) Реформа Речове забезпечення (Уніформа) Україна

Міністерство оборони України розпочало комплексний перегляд специфікацій речового майна військовослужбовців.

Про це повідомляє пресслужба оборонного відомства.

Заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков повідомив, що сучасні умови ведення війни потребують постійного вдосконалення, тому Міноборони працює над тим, щоб військові отримували найкраще забезпечення, яке відповідає викликам на полі бою.

Кліменков заявив, що зараз іде робота над вдосконаленням спорядження для кожного роду військ.

Повідомляється, що вже відбулися важливі зустрічі з військовими Сил безпілотних систем, снайперами, марксменами та бойовими пілотами, щоб краще зрозуміти їхні потреби.

«Це лише перший крок. Попереду ще більше родів військ, ми продовжуватимемо роботу до тих пір, поки кожен військовослужбовець не буде забезпечений спорядженням найвищої якості», — заявив Кліменков.

Речове забезпечення

Нещодавно повідомлялося, що Головне управління розвитку матеріального забезпечення Міноборони затвердило зразок-еталон полегшеного бронежилета.

Новий бронежилет призначений для захисту окремих життєво важливих органів тіла під час виконання бойових дій військовослужбовцями ЗСУ та Державної спеціальної служби транспорту.

Усі м’які бронеелементи полегшеного бронежилета мають клас захисту 1, жорсткі —  клас захисту 6+.

Полегшений бронежилет виконується у чотирьох розмірах – S, M, L та XL. Маса бронежилета становить від 7,5 до 12 кг залежно від розміру та комплектації.

Затвердження зразка-еталона «Бронежилет полегшений» дозволить закуповувати нові зразки засобів індивідуального захисту та розширити коло постачальників для задоволення потреб ЗСУ та ДССТ.

Основний комплект складається з фронтального чохла з м’яким та жорстким бронеелементом та фронтального з м’яким балістичним елементом та жорстким бронеелементом та плечовими накладками.

Також до комплекту входить камербанд, бокові чохли з м’яким балістичним елементом та чохол захисту кишківника у вигляді сумки з м’яким балістичним елементом.

Міністерство оборони (МОУ) Реформа Речове забезпечення (Уніформа) Україна