fbpx
Міноборони погодило зі США продаж другої партії Javelin

Міноборони погодило зі США продаж другої партії Javelin

Javelin Закупівлі Міністр оборони ПТРК

Міністерство оборони України уклало контракт зі США на поставку другої партії протитанкового ракетного комплексу Javelin.

Про це повідомив заступник міністра оборони Анатолій Петренко

Контракт було укладено впродовж IV кварталу «коштом зосередження ресурсів».

Раніше Державний департамент США поінформував Конгрес про схвалення угоди про експорт в Україну партії нових протитанкових комплексів Javelin.

Мова йде про 10 пускових установок та 150 ракет.

“Міноборони України вдалося укласти контракти на постачання другої партії протитанкових ракетних комплексів «Javelin» виробництва США. Ми також замовляємо аналогічні ракетні комплекси нашого національного виробника.”, – розказав Анатолій Петренко

ПТРК Javelin під час параду до Дня Незалежності у 2018 році

Сума контракту з Україною, яку називають джерела американського видання The Hill, складає 39 млн доларів.

Нагадаємо, попередня партія комплексів протитанкових керованих ракет Javelin від США на суму 47 млн дол. містила 37 пускових установок та 210 ракет.

Таким чином, Україна може в майбутньому оперувати 47 комплексами та дещо менше ніж 360 ракетами (кілька ракет було використано під час публічних випробувань в травні 2018 року).

Відомо, що комплекси перебувають на озброєнні Сил спеціальних операцій і, можливо, десантно-штурмових військ.

ПТРК Javelin – це протитанковий ракетний комплекс третього покоління відносять до класу систем “вистрелив та забув”, який з 1990 років знаходиться на озброєні армії США та низки інших країн. Він призначений для знищення бронетехніки та повітряних цілей на низькій висоті(гелікоптерів, БПЛА). На озброєнні Сил оборони Естонії цей комплекс знаходиться з 2015 року.

Javelin Закупівлі Міністр оборони ПТРК