fbpx
Міноборони Польщі підписало рамкову угоду на постачання елементів для HIMARS та K239 Chunmoo

Міноборони Польщі підписало рамкову угоду на постачання елементів для HIMARS та K239 Chunmoo

K239 Chunmoo M142 HIMARS Артилерія ОПК Південна Корея (Республіка Корея) Польща РСЗВ Сусіди США

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак підписав рамкову угоду між Консорціумом PGZ-WWR та Агентством озброєнь на постачання елементів для американських та південнокорейських РСЗВ.

Про це повідомляють у міноборони Польщі.

Цей проект пов’язаний із впровадженням польських елементів у ракетно-артилерійських вогневих модулях для M142 HIMARS (США) та K239 CHUNMOO (Південна Корея).

Зазначають, що це друга за величиною програмою, яку реалізовуватиме польська оборонна промисловість.

Підписана угода визначатиме строки та умови укладання індивідуальних виконавчих договорів, пов’язаних із впровадженням польських елементів до озброєння.

Під час церемонії підписання угоди Маріуш Блащак уточнив умови контракту: польська промисловість виготовлятиме шасі, командні та розвідувальні машини і засоби зв’язку.

Ми хочемо швидко та ефективно зміцнити потенціал Війська Польського. Відповідно до контракту, замовлені пускові установки будуть виготовлені, зокрема, в Польщі. Компоненти шасі, розвідувальні машини, командні машини та засоби зв’язку“, – сказав він.

РСЗВ М142 HIMARS військових США. 2021 рік. Фото: U.S. Pacific Fleet

Консорціум PGZ-WWR включає: PGZ SA, Huta Stalowa Wola SA, Jelcz sp. Z oo, Rosomak SA, Wojskowe Zakłady Łączności № 1 SA та PIT-RADWAR SA. Інші компанії також братимуть участь у проекті на правах субпідрядників.

Нагадаємо, нещодавно Польща затвердила контракт на поставку 288 корейських пускових установок K239 Chunmoo. Перші 18 установок надійдуть вже у 2023 році.

Також до 2030 року в Польщу буде поставлено понад 200 установок M142 HIMARS.

K239 Chunmoo M142 HIMARS Артилерія ОПК Південна Корея (Республіка Корея) Польща РСЗВ Сусіди США