fbpx
Міноборони припинило фінансування модернізації Су-24МР

Міноборони припинило фінансування модернізації Су-24МР

Авіація Міністерство оборони (МОУ) Модернізація ПС ЗСУ Су-24МР

Міністерство оборони України припинило фінансування модернізації фронтового розвідника Су-24МР, роботи над яким проводили на ДП «Одеський авіаційний завод».

Про це йдеться у матеріалі Думская.

На цьогорічні роботи з державного бюджету планувалось витрати близько 30 млн гривень, проте фінансування проєкту так і не відбулось.

В 2018 року на підприємстві завершили перший етап дослідно-конструкторських робіт, який було представлено на міжнародній конференції, в якій брали участь військові аташе країн НАТО.

Зі слів головного конструктора підприємства Валентина Гостищева, працівники підприємства розробили декілька варіантів модернізації машини, що передбачає встановлення нових радіоелектроних систем, що має забезпечити нові, більш ширші можливості ведення розвідки.

Проект модернізації літака розвідника Су-24МР

Під час розробки проекту модернізації Су-24МР, по якому Міністерство оборони України припинило фінансування, спеціалісти ДП «Одеський авіаційний завод» намагались розширити можливості радянського фронтового розвідника Су-24МР, зокрема:

  • збільшення відстані виявлення наземних цілей
  • забезпечення стану засобів навігації, зв’язку та посадки вимогам ICAO (International Civil Aviation Organization) та НАТО
  • збільшення якості об’єктивного контролю бортових систем
  • оперативне отримання розвідувальної інформації

Раніше інформація, що деякі проєкти модернізації військових літаків будуть згорнуті через неперспективність, була озвучена у Візії Повітряних Сил ЗС України. За таким підходом кошти, котрі раніше мали направлятись на дослідно-конструкторські роботи з модернізації, будуть використані для утримання наявного парку та економії.

Авіація Міністерство оборони (МОУ) Модернізація ПС ЗСУ Су-24МР