fbpx
Міноборони та «Іскра» досягли мирової угоди

Міноборони та «Іскра» досягли мирової угоди

КП «НВК «Іскра» Міністерство оборони (МОУ) ОПК РЛС Україна Укроборонпром

Міністерство оборони України та Казенне підприємство «НВК «Іскра» підписали мирову угоду.

Про це інформує Мілітарний.

Державний концерн «Укроборонпром» повідомив, що на сьогодні заборгованість із виплати заробітної плати на зазначеному підприємстві погашена повністю.

У повідомленні пресслужби коцерну йдеться, що на початку цього року спільними зусиллями Міноборони України, ДК «Укроборонпром» та КП «НВК «Іскра» був розроблений та впроваджений антикризовий план стосовно ситуації, що склалася на підприємстві.

Одним із етапів антикризового плану було досягнення мирової угоди між Міністерством оборони та підприємством, що дозволило б продовжити роботу над контрактами, забезпечити оплату праці співробітників.

РЛС 80К6КС1 «Фенікс-1» розробки та виробництва КП «НВК «Іскра» Фото: Укроборонпром

Мирова угода була підписана сторонами у понеділок, 31 січня 2022 року.

«Згідно з угодою, Міноборони та «Іскра» мирно врегулювали спір, обумовивши строки поставки продукції за державним контрактом із урахуванням технологічного циклу виробництва, порядок фінансування, а також штрафні санкції в разі порушення підприємством своїх зобов’язань», – йдеться у повідомленні.

Наступним етапом стала виплата заборгованості із заробітної плати, яка відбулася 01 лютого 2022 року.

«На сьогодні заборгованість із виплати заробітної плати на Казенному підприємстві «НВК «Іскра» погашена у повному обсязі», – зазначив директор НВК «Іскра» Юрій Пащенко.

Контрбатарейний радар 1Л220УК Зоопарк-3 під час випробувань

Нагадуємо, що минулого місяця почалася службова перевірка, під час якої Казенне підприємство «НВК «Іскра» перевіряли на виконання контрактів для Міністерства оборони України та нібито припинення його роботи.

Казенне підприємство «Науково-Виробничий Комплекс «Іскра» – вітчизняний розробник і виробник наземної радіолокаційної техніки оборонного комплексу України розташований у місті Запоріжжя. У складі підприємства знаходиться конструкторське бюро та електромашинобудівний завод.

РЛС 19Ж6 35Д6М. Фото: Укроборонпром

Окрім розробки нових зразків, підприємство проводить модернізацію наявних на озброєнні систем в інтересах Повітряних сил ЗСУ.

КП «НВК «Іскра» Міністерство оборони (МОУ) ОПК РЛС Україна Укроборонпром