fbpx
Міноборони уклало контракт на «Нептун»

Міноборони уклало контракт на «Нептун»

«Нептун» ВМС України ДОЗ (Державне оборонне замовлення) Закупівлі Міністерство оборони (МОУ) Ракетобудування Україна Флот

Міноборони уклало з Державним київським конструкторським бюро «ЛУЧ» контракт на закупівлю берегових ракетних комплексів РК-360 МЦ «Нептун».

Про це повідомляє пресслужба ДК «Укроборонпром».

Згідно з контрактом до українського війська надійдуть уніфіковані пускові установки, транспортні та транспортно-заряджаючі машини, а також рухомий командний пункт, де зосереджується вся інформація, необхідна для роботи комплексу.

Точна кількість та інші деталі комплектації не розголошуються.

Нова зброя – одна з ключових високотехнологічних продуктових платформ Концерну, яка має великі перспективи. Особливо наразі «Нептунів» потребують ЗСУ, – повідомили у пресслужбі

Машини ракетного комплексу РК-360 МЦ Нептун

Матеріал по темі: Замовлення на ракети «Нептун» зрушило з місця, – директор «Артем»


Береговий ракетний комплекс РК-360 МЦ «Нептуна» був прийнятий на озброєння Збройних сил України 23 серпня 2020 року.

З того часу стало відомо про завершення співпраці у розробці з українським виробником АТ «АвтоКрАЗ» та перехід на шасі марки TATRA.

«Нептун» оснащено крилатими ракетами, які здійснюють політ на надмалих висотах на дальність близько 300 км. Ракета має стартовий та маршовий (основний) двигуни.

Крилата ракета Р-360 "Нептун" розроблена ДККБ "Луч"

Першій є модифікованим твердопаливним стартовим прискорювачем від зенітної ракети С-125. Основний турбореактивний двигун МС-400 вироблено компанією «Мотор Січ».


Це цікаво: Міноборони та КБ «ЛУЧ» підготували угоду на розробку «Нептун» для авіації


Зараз РК-360 МЦ «Нептун» – комплекс крилатих ракет наземного базування з протикорабельною ракетою призначений для ураження бойових кораблів класів крейсер, есмінець, фрегат, корвет, десантних, танкодесантних кораблів та транспортів, які діють як самостійно, так і в складі корабельних груп і десантних загонів, та берегових радіо-контрасних цілей, в простих і складних метеоролічних умовах у будь який час доби і року, при активній вогневій та радіоелектронній протидії противника.

«Нептун» ВМС України ДОЗ (Державне оборонне замовлення) Закупівлі Міністерство оборони (МОУ) Ракетобудування Україна Флот