fbpx
Мінометники ССО знешкодили снайперську пару окупантів

Мінометники ССО знешкодили снайперську пару окупантів

60 мм міномет 73 морський центр ССО Війна з Росією Втрати Росії Міномет ССО ЗСУ Україна

Бійці Сил спеціальних операцій Збройних Сил України ліквідували російських загарбників.

Відео роботи українських воїнів опублікував Павло Кащук у Фейсбук.

Спецпризначенці за допомогою легкого міномету знешкодили снайперську пару, яка намагалася працювати по українським військовим. На півдні України, по росіянам відпрацював розрахунок 60-мм міномету.

“Бійці ССО на Півдні України показують, що в умілих руках і звичайний 60-мм міномет – то снайперська зброя. Точність влучання з першого пострілу просто вражає!” – написав у своєму повідомленні Павло Кащук.

Позицію російських снайперів виявили українські бійці, а потім влучними пострілами ліквідували їх. Загалом для знешкодження окупантів вистачило трьох мінометних мін, які кучно лягли поруч з ворогом.

Судячи з відео, корегувати вогонь мінометникам допомагав розвідувальний безпілотник, який і зафіксував результат роботи українських спецпризначенців.

Для знешкодження снайперів бійці 73-го центру Сил спеціальних операцій використали легкий міномет КБА-118 вітчизняного виробництва.

Варто нагадати, що у 2017 році українські міномети 60-мм надійшли на озброєння Сили спеціальних операцій Збройних Сил України.

Міномет КБА-118 розроблений українським Державним підприємством «Конструкторське бюро «Артилерійське озброєння». Вперше був представлений на київській виставці «Зброя та безпека-2013».

Український міномет 60-мм КБА-118

Легкий міномет призначений для знищення живої сили і техніки супротивника, розташованої в укриттях або окопах. Також його можна використовувати для вогневого прикриття розвідувальних груп, що діють у ворожому тилу.

Міни 60-мм до міномета КБА-118. 2017 рік. Фото: ССО ЗСУ

Має прицільну дальність у 1,5 кілометра і бойову скорострільність до 20 пострілів за хвилину. КБА-118 знаходиться на озброєнні різних українських спецпідрозділів.

Довідково: Сили спеціальних операцій Збройних Сил України (ССО ЗСУ) — окремий рід сил Збройних Сил України, до складу якого входять частини спеціального призначення та підрозділи інформаційно-психологічних спеціальних операцій, що комплектуються спеціально навченими фахівцями, які мають спеціальні можливості у сферах розвідки.

60 мм міномет 73 морський центр ССО Війна з Росією Втрати Росії Міномет ССО ЗСУ Україна