fbpx
Міськрада Дніпра вкладе кошти в ударні БПЛА

Міськрада Дніпра вкладе кошти в ударні БПЛА

Авіабудування Авіація БпА (Безпілотні апарати) Дніпро Дніпропетровщина ОПК Україна

Міськрада Дніпра планує вкладати кошти в масове виробництво ударних безпілотників.

Мер Дніпра Борис Філатов розповів, що місто планує обрати найбільш компетентного виробника.

Мерія Дніпра стала одним з партнерів проєкту «Люті пташки, Демо День». Цей захід у різних містах організовують координатори системи навчання і забезпечення операторів БПЛА «Victory Drones» і благодійний фонд «Dignitas».

Міськрада хоче оголосити гранти або конкурс, вибрати найбільш компетентного виробника і вкладати у його виробництво кошти територіальної громади.

Ймовірно, кращого обиратимуть з-поміж виробників, які пропонують виробництво саме FPV-дронів.

FPV-дрон на виставці «Лютих пташок, Демо День». Україна. Червень 2023. Фото: Міськрада Дніпра

«Ми розуміємо, що розробка FPV-дронів — це війна майбутнього. Зараз держава працює в цьому напрямку. Та є бюджети і у регіонального місцевого самоврядування, у територіальних громад. Тому ми всі повинні об’єднати зусилля в цьому напрямку», – розповів Філатов.

Загалом захід «Люті пташки, Демо День» зібрав понад два десятки команд виробників.

Зокрема, на виставці представили продукцію компанії Alientech, яка виробляє спеціальні антени-підсилювачі для керування дронами. Вони дозволяють збільшити стабільність зв’язку та дальність польоту.

«На цій виставці ми презентуємо нове рішення — більш потужну антену, яка має всередині два підсилювачі. При більш потужній РЕБ дозволяє працювати і не втрачати дрони», – розповіли у компанії.

Продукція від компанії Alientech на виставці «Лютих пташок, Демо День». Україна. Червень 2023. Фото: Міськрада Дніпра

Ще одну технічну ідею, яка вже проходила випробування в боях, продемонстрував розробник з Дніпра. Йдеться про безпілотні літаки, які можна швидко модифікувати — додати або прибрати елементи, таким чином зробивши прилад ударним або розвідувальним.

«Ми адаптуємо цю платформу під замовника. Тобто він може комплектуватися як якимись набоями, так і електронним обладнанням. Ми можемо адаптувати їх під майже будь-які потреби замовника. Є непогані характеристики по цих літаках», – розповіли на виставці.

Представлений безпілотник на виставці «Лютих пташок, Демо День». Україна. Червень 2023. Фото: Міськрада Дніпра

Нагадаємо, після спрощення допуску для експлуатації дронів та усунення бюрократії 40 моделей українських БПЛА отримують державні контракти.

Авіабудування Авіація БпА (Безпілотні апарати) Дніпро Дніпропетровщина ОПК Україна