fbpx
Мобільні міномети «Барс-8ММК» розпочали підконтрольну експлуатацію у ЗСУ

Мобільні міномети «Барс-8ММК» розпочали підконтрольну експлуатацію у ЗСУ

Артилерія Бронемашина «Барс» Міномет ОПК Україна Укроборонпром

Мобільні міномети «Барс-8ММК» розпочали підконтрольну експлуатацію у Десантно-штурмових військах ЗСУ.

Про це повідомила пресслужба Державного концерну «Укроборонпром».

Техніка призначена для підтримки дій механізованих підрозділів під час боротьби з рейдовими загонами, диверсійно-розвідувальними групами, для контрбатарейної боротьби тощо.

Виготовленням та розробкою шести мобільних мінометних установок «Барс-8ММК» здійснювало Державне підприємство «Укроборонсервіс», що входить до складу Укроборонпрому.

120-мм міна на «Барс-8ММК»

Установка оснащена мінометом калібру 120 мм з максимальною дальністю стрільби уламково-фугасною міною до 7100 м.

«Новітнє обладнання дає змогу автоматично наводити зброю на ціль, відновлювати положення ствола після пострілу, визначати власні координати тощо. Крім того, її обладнано системою, яка автоматично корегує умови стрільби з урахуванням інформації бортової метеостанції», – написали у пресслужбі.

Ще у вересні 2019 року на одному з військових полігонів Збройних Сил України (ЗСУ) відбулися здавально-приймальні випробування мобільних мінометних установок «Барс-8ММК».

Після того з’явилась інформація, що комплекси не відповідають всім вимогам військових та вони доопрацьовувались виробником.

Вже під час тренувань з нагоди 30-ї річниці відновлення Незалежності України два мобільних міномети були помічені серед інших зразків техніки.

У сьогоднішньому пресрелізі ДК «Укроборонпром» не вказується чи у підконтрольну експлуатацію передані нові комплекси, чи виготовлені та передані ЗСУ у 2019 році.

https://youtu.be/R6Lpco-afBU

Виробництво шести мобільних мінометних комплексів відбувалось в рамках державного оборонного замовлення.

Заявлялось, що розробка «Барс-8ММК» (також відома як UKR-MMС) велась спільно з іспанською компанією Everis Aeroespacial у Defensa S.L.U., яка розробила механізм приведення в бойове положення і наведення міномета та опорна плита.

Артилерія Бронемашина «Барс» Міномет ОПК Україна Укроборонпром