fbpx
Модернізація Су-24МР: Міноборонони чекає усунення недоліків

Модернізація Су-24МР: Міноборонони чекає усунення недоліків

«Одеський авіаційний завод» Авіація Міністерство оборони (МОУ) Модернізація ОПК ПС ЗСУ Су-24МР Україна

Модернізація Су-24МР на ДП «Одеський авіаційний завод» буде продовжена після того як відбудеться усунення недоліків, на що чекає Міноборонони.

Про це йдеться у матеріалі АрміяInform.

Наразі відбувається приведення у відповідність робоча конструкторська документація літака, над чим працює робоча група, до складу якої увійшли представники Міністерства оборони України та ДП «Одеський авіаційний завод».

Раніше стало відомо, що Міністерство оборони України припинило фінансування модернізації фронтового розвідника Су-24МР, роботи над яким проводили на ДП «Одеський авіаційний завод».

До цього ж на цьогорічні роботи з державного бюджету планувалось витрати близько 30 млн гривень, проте фінансування проєкту так і не відбулось.

Проект модернізації літака розвідника Су-24МР

Розробка оновленого розвідувального літака Су-24МР розпочалася ще у 2017 році у кооперації ДП «Одеський авіаційний завод» та ДП «Миколаївський авіаремонтний завод «НАРП».

За словами генерального директора ДП «Одеський авіаційний завод» Віталія Юхачова, на базі цього літака мають створити практично новий літак-розвідник, здатний з відстані понад 100 кілометрів за допомогою станції бокового огляду фіксувати всю лінію фронту.

За попередніми заявами, на створення такого зразка в українських інженерів мало піти близько чотирьох років.

Як стверджують на підприємстві, за умов стабільного фінансування вже наступного року Збройні Сили могли б отримати для випробувань дослідний зразок розвідувального літака з можливостями виявлення цілей на рівні сучасних машин покоління 4+ та передачею інформації командуванню Повітряних Сил ЗС України в онлайн-режимі. Оснащення вітчизняних Повітряних Сил такими літаками з принципово новими методами ведення розвідки дозволило б набагато швидше реагувати на ситуацію на фронті.

«Одеський авіаційний завод» Авіація Міністерство оборони (МОУ) Модернізація ОПК ПС ЗСУ Су-24МР Україна