fbpx
Морохорона України забезпечує перевезення агропродукції гирлом Бистре

Морохорона України забезпечує перевезення агропродукції гирлом Бистре

ДПСУ Дунай Морська охорона Румунія Україна Флот

Морська охорона України забезпечує перевезення української агропродукції гирлом Бистре на катерах проєкту UMS-1000.

Міністерство інфраструктури України оприлюднило відео роботи Морської охорони Держприкордонслужби у складі сил оборони.

Сили оборони мають забезпечувати контроль та безпеку функціонування каналу перевезень торговельними суднами агропродукції та проходження суднами гирла Бистре з річки Дунай до Чорного моря.

«Звільнення Збройними Силами України острова Зміїний – це не тільки про повернення нашої території та військовий успіх, але й про економіку та вирішення глобальної продовольчої кризи», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що відео відзняте силами Об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України.

«Вдячні Військово-Морським силам ЗС України, які на прохання Міністерства інфраструктури України долучились до організації перевезень агропродукції», – підкреслили в МІУ.

Завдяки поверненню контролю над островом, було відкрито рух каналом гирла Бистре суднового ходу з річку Дунай до Чорного моря й зворотно.

Це шлях до українських Дунайських портів Ізмаїл, Рені та Усть-Дунайськ.

Гирло Бистре на мапі

«Тепер судна, які заходитимуть в наші порти під завантаження агропродукцією, зможуть скористатися двома шляхами – румунським каналом Суліна та гирлом Бистре річки Дунай для виходу в Чорне море. Це суттєво розвантажить Суліну, безальтернативність та обмежена пропускна спроможність якої призводить до довготривалого простою суден на рейді», – зазначив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

В МІУ додали, що розвиток логістичних маршрутів до Дунайських портів є частиною стратегії розвитку Дунайського портового кластера.

Морохорона України забезпечує перевезення агропродукції гирлом Бистре. Липень 2022. Кадр з відео від Міністерства інфраструктури України

Зокрема збільшення його експортного потенціалу, оптимізації роботи порту та будівництва допоміжної залізничної та дорожньої інфраструктури.

Морська охорона України — структурний підрозділ Державної прикордонної служби України, основні задачі якого пов’язані з охороною державного кордону України на морі та інших водних просторах.

ДПСУ Дунай Морська охорона Румунія Україна Флот