fbpx
Морпіхи отримали «Козак-2»

Морпіхи отримали «Козак-2»

«Козак-2» Бронетехніка ДОЗ (Державне оборонне замовлення) Закупівлі Морська піхота Україна

Морпіхи однієї з військових частин Командування морської піхоти ВМС ЗС України отримали на озброєння свого підрозділу нові вітчизняні бронеавтомобілі «Козак-2».

Про це повідомила пресслужба Командування.

Саме їх декілька діб тому було передано до Збройних Сил України виробником – київським підприємством НВО «Практика».

У НВО «Практика» зазначають, що бронемашина на 70% виготовлена з компонентів і комплектуючих вітчизняного виробництва, які поставляє десяток українських підприємств.

Бронеавтомобіль виробництва НВО «Практика» пройшов повний цикл державних випробувань і у березні 2017-го прийнятий на озброєння вітчизняного війська.

Броньовані автомобілі «Козак-2»

На сьогодні понад 240 машин використовуються збройними силами та силовими структурами України.

Броньований автомобіль «Козак-2» ПСЗА-5 (захист 5-го класу) розроблений у 2015 році.

У листопаді 2016 року, наказом Міноборони №588, допущений до експлуатації в ЗСУ на особливий період, а за півроку – 21 березня 2017 року наказом №158 прийнятий на озброєння Збройних Сил України.

Броньовані автомобілі «Козак-2»

Броньовані машини вже постачаються та експлуатуються у підрозділах Збройних Сил України, куди «Козак-2» надходить за Державним оборонним замовленням.

У першу чергу це високомобільні частини, так у березні 2019 року Десантно-штурмові війська отримали у своє розпорядження 33 бронеавтомобілі «Козак-2».


Читайте також: Чому «Козак-2М1» дорожче «Козак-2»


У грудні 2019 року 81-а окрема аеромобільна бригада Десантно-штурмових військ ЗСУ отримала партію броньованих автомобілів «Козак-2».

«Козак-2» Бронетехніка ДОЗ (Державне оборонне замовлення) Закупівлі Морська піхота Україна